![]() |
![]() |
ciucinica |
![]()
|
Musafir ![]() |
as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)
ma puteti ajuta? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cum i-ai facut in final? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Cum i-ai facut in final? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am luat 700gr (erau creveti din aceia mari, roz, asezati pe pat de gheata) si jumatate i-am preparat nedecorticati si jumatate dupa ce i-am curatat (asta ca sa fac diferenta si sa vedem care ne plac mai mult). Am pus cateva linguri de ulei de masline in tigaia de teflon si cativa catei de usturoi taiati feliute subtiri. Cand s-a infierbantat uleiul am pus crevetii, i-am prajit pe ambele parti, i-am scos cu paleta intr-un castron adanc, am turnat multa lamaie deasupra si i-am acoperit cateva minute. Apoi i-am servit cu paine proaspata si vin alb (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Crevetii intregi i-am prajit 4minute iar cei curatati (decorticati si cu capul si coada inlaturate) doar un minut. Data viitoare o sa-i prajesc curatati, mi-au placut mai mult asa, doar ca trebuie scursi bine de ulei, dar parca ies mai suculenti asa. Dezavantajul la cei care se prajesc nedecorticati e ca-ti ploua in gura in timp ce ii cureti, e ca si cum savurezi o bucata de peste extraordinar de delicioasa dar trebuie sa ai rabdare sa-i scoti toate oasele. Pink, mai demult am luat si eu creveti congelati, la punga, din aia micuti, dar nu mi-au placut, erau prea mititei si nu atat de dulci. Poti sa faci proba cu 2-3 creveti ca sa vezi cat trebuie lasati, eu mi-aduc aminte ca i-am prajit pe aia vreo 2 minute, daca-i lasi mai mult se intaresc. Cauta pe google folosind cuvantul cheie "prawn" si o sa gasesti o multime de retete. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 04:38 AM |
|