![]() |
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,328 Joined: 7-December 05 From: Constanta Member No.: 2 ![]() |
Ei fetelor, aveti obiceiul sa va rugati? daca da, mereu sau numai cand simtiti nevoie ori cand aveti nevoie? Copiii vi-i invatati sa se roage? :) Si daca da, cum si ce rugaciuni?
Eu, am mai zis pe alt topic, sunt mandra tutore a 2 copii si , cea mare se roaga singurica seara Tatal Nostru, iar cel mic, aoleuuu :-X, ma ameteste de tot, dar ii place sa recite Inger, Ingerasul meu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 29 Joined: 16-October 09 Member No.: 7,296 ![]() |
"Rugaciunea lui Iisus" este foarte importanta. In traditia rusa aceasta poate inlocui chiar slujbele bisericesti, caci valoarea ei este universala. Ceea ce are aceasta caracteristic este faptul ca trebuie repetata de foarte multe ori, chiar de 12.000 de ori pe zi. In cartea "Pelerinul Rus", povatuitorul ii spune nevoitorului aceastea:
"Iata, acum te-ai deprins cu rugaciunea. Mentine-o şi sporeste aceasta deprindere la douasprezece mii pe zi, făra sa pierzi timpul. Stai în singuratate, scoala-te mai devreme si culca-te mai tarziu, iar dupa două saptamani sa vii la mine pentru sfat." Vedem, asadar, ca mai trebuie si un indrumator, o "calauza", cineva cu experienta (de obicei staret, dar poate sa fie si mirean, caci nu haina face pe om). Indrumatorul este necesar, caci "Rugaciunea Inimii" are un regim special. Pot aparea naluciri de tot felul si, fara un povatuitor, poti cadea usor prada lor. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th August 2025 - 07:22 PM |
|