![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Reteta de aluat de paste facut in casa de la Jamie Oliver.
Pentru ca-s cam obosita, Albi, sa ma ierti, am facut poze la cartile din care le-am luat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Oricum, se poate citi lejer, le-am facut la rezolutie mare ca sa se poata face zoom pe ele. Adnotare: pentru reteta de batistute de matase cu pui beat eu am facut aluatul mai moale si mi-o fo` lene sa il mai framint o tura cu alta faina si sa il las iar la odihnit, drept pentru care am intins folile manual, cu facaletul (aka sucitorul). Desi pare anevoios, nu e. Reteta de aluat de paste obisnuita si rapida + Reteta de aluat de paste speciale - partea I (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retetadepastedecasa1.jpg) Reteta de aluat de paste obisnuita si rapida + Reteta de aluat de paste speciale - partea a II-a (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retetadepastedecasa2.jpg) Batiste de matase cu pui beat (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retetadepastedecasa3.jpg) Albi, iaca ce am promis! Faci pastele de casa "batistute de matase" cum scrie in reteta de batistute de matase cu sos pesto (vezi reteta in foto mai sus). Vreau sa iti spun insa ca acele cantitati de faina sint pentru cel putin 4 portii babane! Deci daca le injumatatesti, o sa iasa tocmai bine! Totusi, te avertizez ca pastele nu vor fi tocmai fierte dupa 3 minute, de aceea te sfatuiesc sa le lasi la fiert chiar 4 minute si apoi sa le gusti. Daca ti se pare ca mai e necesar, mai lasa-le un minut. Nu ai treaba insa cu sosul pesto, de acolo iei doar batistele de matase. Eu le-am taiat mult mai mici, pentur ca nu am vrut sa se rupa, ci sa ramana intregi. Sosul de pui beat Tai in cubulete un piept pe pui sa, daca nu ai, carne de pulpe de pui. Incingi o tigaie (eu am folosit si folosesc un wok pentru sosurile de paste si speghett & company), pui cam jumatate de pachet de unt, inchizi ochiul si amesteci cu o lingura de lemn (parca e si mai usor de minuit ca nu se incinge, parca e si mincarea mai buna) pina topesti untul. Reaprinzi ochiul de aragaz (in felul asta nu arzi untul, nu-l faci maro si nici amar) si cind incepe sa sfiriie (chiar foarte repede!) pui carnea de pui tocata cuburi. Amesteci in continuare si o lasi la foc mic pina "dispare" aproape untul si carnea incepe sa se rumeneasca. Atunci arunci peste pui un pahat de vin alb (nu conteaza cit de bun sau prost este) si amesteci. Lasi puiul sa fiarba in vin, tot la foc mic, cu capac. Cind se evapora vinul, verifici daca carnea e facuta. Daca da, e ok, daca nu, iar e ok, ca ii mai poti pune un pahar de apa clocotita si sa il lasi in continuare sa fiarba. Asezonezi cu sare sau cub de concentrat, risnesti repede si piper negru pe de-asupra. Cureti doi, trei catei de usturoi si ii tai felii subtiri si ii arunci si pe ei pinga pui. si mai lasi doua minute sa se patrunda amiroasa, mai trintesti un pahar de vin alb peste sos (nu te speria, chiar daca o sa arate ca o supa) si apoi opresti focul si pui un capac. Nu vream sa se faca usturoiul, ci sa ii ramina aroma vie si doar putin estompata iuteala. Deeschizi cuptorul si il lasi sa se infierbinte. Intre timp faci batistele si le fierbi. Le scoti intr-o tava (eu am folosit oun asa numit vas roman, aka o tava de lut ars) si pui batistele acolo. Cind le-ai terminat de fiert, pui si sosul din tigaie/oala, aka puiul beat, arunci o mina de busuioc taiat mai din topor, (mai ales verde ca iti e foarte usor sa gasesti, ca esti in Italia), niste felii de mozzarella si zottarella - eu am foslosit niste resturi ramase in frigider - dar poti folosi orice alte brinza moale care se intinde frumos la caldura taiate feliute subtiri si bagi tava la cuptor pentru vreo 15,20 de minute, pina absoarbe toata zeama. Si maninci imediat! Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 11:35 PM |
|