![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 18 Joined: 19-June 07 From: Buzau Member No.: 1,826 ![]() |
As vrea sa va impartasesc din experienta mea, daca se poate. Lasand la o parte durerile cauzate de cezariana si emotiile care ma incercau datorita faptului ca eram acum o proaspata mamica, prima intalnire cu bebelusul meu a fost minunata. De fapt, eu am avut 2 "prime intalniri" cu baietelul meu. Mai intai a fost cea din sala de reanimare la 3 - 4 ore dupa cezariana, cand o asistenta draguta de la copii mi-a adus un bebelus dragalas si grasunel, pe care mi l-a pus pe piept pt 2 minute, apoi a urmat cea de-a doua "prima intalnire" cu baietelul meu, a doua zi, la salonul bebelusilor, unde mergeam la fiecare 3 ore sa-i alaptam. Atunci, ma indreptam spre patutul micutului pe care cu o zi inainte il tinusem in brate, cand o asistenta m-a intrebat numele meu si nr. de pe bratara, apoi mi-a adus cu totul si cu totul un alt bebelus! Stupoare! Nu am fost in stare nici macar sa mai respir! Cu o zi inainte mise adusese un baietel, iar in momentul acela mi se prezenta un altul ca fiind bebelusul meu! Imaginati-va raul de transpiratie care m-a trecut! Se incurcasera bebelusii! Noroc ca puiul pe care l-am adus acasa chiar seamana cu mine si sotul meu! Voi prin ce experiente ati trecut?
|
|
|
![]() |
nadya |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am nascut normal, cu epidurala. Travaliul meu a inceput intr-o dimineata la 3am, si totul s-a terminat in jur de ora 3am a doua zi dimineata. Deci in total, cam 24 ore de ordeal. Prima faza a travaliului a durat 21 ore, si dupa 21 ore m-am dilatat suficient ca sa fiu pregatita pentru nasterea propriu-zisa. Era 12.10am cand am intrat in sala de nastere. Sotul meu a fost cu mine in sala pana la sfarsit. Cand mergeam spre sala de nastere cu asistenta medicala, erau 2 doamne mai in varsta acolo, care probabil asteptau ca fiicele lor sa nasca. Cand m-au vazut cu burta mare si cu perfuzii agatate de mine, mi-au zis "Good luck!". A fost destul de greu cu impinsul, chit ca aveam epidurala. Marele meu noroc a fost ca doctorul meu a fost de garda. Daca nasteam intr-o alta zi, nasteam cu alt doctor care era de garda in ziua respectiva, pe care nu il cunosteam. Doctotul a folosit o metoda de care eu nici nu stiam -- imediat ce s-a nascut capul copilului, doctorul l-a scos in intregime afara, literalmente intr-o secunda. S-a nascut la 2.46am. Eu credeam ca va trebui sa imping pentru umeri, corp, picioare... dar nu a fost asa. Dupa aia am inteles de la unii altii ca e o practica pe scara larga, ca doctorul sa scoata copilul imediat ce i se naste capul. A urmat eliminarea placentei si coaserea (a fost nevoie sa fiu cusuta), dar n-am mai simtit nimic, fiind anesteziata.
Am fost constienta pe tot parcursul nasterii, deci n-am pierdut nimic din ce s-a intamplat. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prima oara cand l-am vazut, m-am uitat la el sa ma asigur ca e baiat (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (stiam de la ecograf ca va fi baiat), si am facut contact vizual cu el. In acea clipa, cand am facut contactul vizual, mi s-a creat bondul cu el, si am simtit dintr-o data cat de mult il iubesc si ce inseamna acest copil pentru mine. I-au frecat putin pielea ca sa inceapa sa planga (aici nu se obisnuieste palmuirea la fundulet), si a inceput sa tipe. A facut si pishu pe mine, (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) primul lui pish. La cateva minute l-au sters, si mi l-au dat in brate. Copilul a stat cu mine pe tot parcursul sederii mele in spital. Aici mama si copilul nu sunt separati nici o secunda. Copilul dupa ce se naste, e pus in patut langa mama, mama il alapteaza, il schimba, il adoarme, etc., in salonul de spital. Asistentele vin in salon sa aiba grija de bebe, adica sa-i faca analizele si testele de rigoare. Aici in maternitate copiii sunt dusi separat numai daca au probleme de sanatate, si trebuie dusi la incubator; dar altfel stau cu mamica lor tot timpul. L-am hranit prima oara la 1 ora de viata. Dupa aia am reusit sa dorm cateva ore, si m-am odihnit cat de cat. Asistenta mi l-a pus in pat langa mine, si bebe a dormit cu mine. La 8 ore dupa nastere i s-a facut prima baita (tot la mine in salon, nu mi l-au luat nici atunci), si mi-au aratat cum se face baita la bebe. Experienta mea de la maternitate a fost una frumoasa, personalul a avut grija de mine si de bebe, chiar n-am ce sa le reprosez. Mi-au dat o gramada de sfaturi, m-au invatat o gramada de lucuri despre ingrijirea copilului, incat atunci cand am venit cu el acasa nu mi-a fost teama ca n-o sa ma descurc. Totul a fost super. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca am nascut un bebe sanatos, n-am avut niciodata nici o problema cu el, nici macar cea mai mica raceala. Acum are 3 luni si e comoara vietii mele. L-as pupa, l-as rasfata si l-as tine in brate non-stop, daca n-as avea si treburi prin casa de facut. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Iar cand il tin in brate si imi zambeste, sunt atat de fericita incat simt ca e cea mai mare recompensa pe care as putea s-o primesc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 05:26 AM |
|