![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Fursecuri asortate pentru Mos Craciun (Negoita Simona Andreea)
Ingrediente necesare: 300 g faina 150 g zahar 2 pliculete zahar vanilat esenta de rom 2 galbenusuri 1 albus 200 g unt 2 linguri cacaoa 1 lingura smantana sau frisca batuta 3-4 linguri cognac alexandrion 1 plic praf de copt un praf de sare 1/2 lingurita coaja rasa de portocale 1 mana de stafide 1 mana de nuci 4 tablete de ciocolata cu lapte sau amaruie Mod de preparare: Inele impletite Se freaca 100 g unt la temperatura camerei cu 75 g de zahar treptat pana devine ca o spuma. Se adauga galbenusul, un plic de zahar vanilat, esenta de rom si un praf de sare. 150 g faina cernuta cu jumatate de plic praf de copt se adauga cate putin la compozitie si se framanta cu mana rece. Se imparte coca in doua parti. Una se amesteca cu cocoua si una cu smantana. Se impacheteaza fiecare in folie de plastic si se da la frigider pentru 40 minute. Se fac snurulete albe si negre care se impletesc. (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retete%20concurs/lassie_064.jpg) Rasol impletit cu cartofi copti si sos de usturoi (Negoita Simona Andreea) Ingrediente pentru doua persoane Timp de preparare 30 minute Dificultate mica 1 bucata rasol alb de vrabioara 1 legatura ceapa verde 1 carnat de oaie si vita condimente pentru gratar ulei de masline piper vegeta 2 cartofi potriviti 2 frunze salata verde pentru decor Sos de usturoi: 1 capatana de usturoi 1 lingura otet sau zeama de lamaie 10 linguri de ulei 1 galbenus 1 lingurita mustar miezul unei felii de paine inmuiate in lapte si stoarsa 100 - 150 ml smantana sare piper Cartofii se spala cu buretele de sarma, se ung cu ulei de masline, se dau cu condimente si se pun in folie de aluminiu strangandu-se la gura ca pe un sac. Se pun la cuptorul incins pentru vreo ora si jumatate la foc foarte mic pentru a se patrunde bine.Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se pune in blender painea, galbenusul, mustarul, otetul , sarea si usturoiul pisat. Se mixeaza adaugandu-se cate 1-2 linguri de ulei. Cand este gata maioneza se pune cate putin din smantana si se amesteca cu lingura de lemn.Se spala rapid rasolul in apa rece si se sterge bine cu un servet de bucatarie. Se condimenteaza si se stropeste cu ulei de masline. Se freaca bine cu mana si se lasa la frigider pentru cateva ore pana se va prepara. Se taie pe lung rasolul in trei fasii mai subtiri dar nu pana la capat. Carnatul se va fixa cu scobitori la mijloc de partea in care sunt prinse cele trei fasii. Intre ele se vor aseza frunze verzi de ceapa, se fixeaza bine cu scobitori si se impleteste. Se pune pe gratarul foarte bine incins. Se intoarce pe toate partile chiar si lateral pentru a se patrunde bine. Ceapa se va arde putin dar ii da un gust deosebit. Cu cat se tine carnea impreuna cu condimetele pentru mai mult timp cu atat este mai delicioasa. Crtofii copti se taie in doua pe lung si se aseaza fiacre jumatate cu fata in jos pe o bucata folie de aluminiu. Se impacheteaza folia si se intoarce invers. Se strange la margini ca pe o bomboana de pom, se face un x cu cutitul in folie si apoi se apasa un pic pe fundul cartofului pentru a iesi deasupra si a avea un aspect placut. Se serveste gratarul cu cartofi si sos de usturoi. Pofta buna (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retete%20concurs/lassie_092.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Tort cu nuci (Alina Vacaru)
Ingrediente blat bezele 4 albusuri 1 pahar zahar pudra Ingrediente blat 200 de g unt 1 pahar zahar brun 4 galbenusuri 100 de g smantana 2 pahare faina 2 lingurite praf de copt Ingrediente blat din nuci 2 oua 1 pahar de zahar margaritar 200 de g nuci macinate Crema 1 cutie lapte condensat 250 g unt Vanilie Pentru ornat 50 de g ciocolata Preparare Pregatim bezeaua.Mixam albusurile spuma.Adaugam zaharul treptat si mixam.UNgem o forma de tort .Rasturnam bezeaua si coacem la 150 de grade,40 de minute. Pregatim blatul. Mixam zaharul cu untul.Adaugam glabenusurile,praful de copt amestecat cu smanatana si la final faina.Omogenizam.Coacem ,25 de minute la 180 de grade. Crema:mixam untul cu laptelele condensate si vanilia si lasam in frigider. Pregatim blatul de nuci: Ouale se mixeza cu zaharul.Se adauga nucile si se omogenizeaza.Se coace 40 de minute la 100 de grade.Se scoate si se lasa sa se taceasca. Am insiropat blatul cu o pensula.L-am lasat 2 ore apoi am intins crema.Apoi punem blatul din nuci si peste el intindem crema.Asezam blatul din bezea.Topim cicocolata si decoram cu ea tortul. (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retete%20concurs/tort_cu_bezea.jpg) Tort acvariu (Alina Vacaru) Ingrediente pentru blat: - 4 oua - 2 linguri apa - 150 g zahar margaritar - 1 pachet zahar vanilat - 100 de grame faina - 1 pachet budinca de vanilie - 2 lingurite praf de copt Ingrediente pentru crema: - 400-500 de grame mascarpone - 500 de grame branzeturi - 100 de grame zahar margaritar - 1 pachet gelatina transparenta - 1,2 pachete zahar vanilat - 2 tuburi de frisca - 1,2 pachete intaritor pentru frisca - Colorant alimentar albastru - 2 pachete tort gelee transparet. Pentru ornat: - 100 de grame bombonele mici viu colorate, - 1 punga jeleuri diverse modele -50 de grame biscuiti pentru copii diverse forme. Preparare: Albusurile si apa se bat foarte bine cu mixerul,apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul,adaugat treptat.Se adauga galbenusurile si se amesteca foarte bine. Faina ,praful de copt si budinca se amesteca si se adauga treptat peste compozitia rezultata mai devreme.Se amesteca foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.Forma in care se va coace ,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune compozitia in tava.Se coace in cuptorul preincalzit,la 170 de grade,30 de minute.Se verifica cu ajutorul unei scobitori daca este gata.Se lasa la racit pe un gratar. Gelatina se dizolva in 500 ml de lichid sau asa cum scrie pe ambalaj,in functie de tipul de gelatina folosit.Mascarponele,zaharul,branzeturile,vanilia se amesteca.Se adauga gelatina calduta si se amesteca bine.Se adauga un tub de frisca si se amesteca foarte bine.Se aseaza crema peste blat. Se introduce pentru cateva ore la figider.Se poate lasa si peste noapte.Se decoreaza tortul:se prepara tort gelee-ul transparent :continutul pachetului se dizolva in 250 ml apa sau asa cum este scris pe ambalaj,se amesteca cu colorantul albastru,se intinde peste crema, pe toata suprafata tortului.Se introduce in frigider si se lasa pana se intareste. Frisca ramasa se amesteca cu intaritorul ,cu zaharul vanilat si putin colorant albastru si se decoreaza tortul pe margine cu ajutorul seringii de ornat. Decoram tortul cu bombonele mici,asezam biscuitei cumparati de la supermarket,sub foma de pestisori si crustacee.Unele crustaceele si alge marine le facem din jeleuri. Unele crustacee au fost confectionate din biscuiti pe care i-am glazurat cu ciocolata neagra si am modelat glazura sub forma de striatii atunci cand inca nu se intarise definitiv. Pofta buna! (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retete%20concurs/tort_acvariu.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 09:36 PM |
|