![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 337 Joined: 14-October 07 Member No.: 2,417 ![]() |
Bine v-am regasit! Nu's ce se intampa cu parola ca o tot uitam, deh, batranetile
Di, daca esti prin zona, da un semn sa stiu ca esti on. Am citit ce ai scris de Tyrozol si voiam sa sa-ti spun cate ceva. E ceata, nu am chef de nimic, abia m-am mobilizat sa fac o friptura de pui la tava. O zi buna va doresc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
E aproape imposibil, o stiu pe pielea mea, insa imi reoet ca papagalul in sinea mea " nu ma enervez, nu ma enervez, nu ma enervez"... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Uneori functioneaza! (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Am cautat si eu acum ATPO se gaseste in microzomii tirocitelor si se exprima pe suprafata celulelor atipice, in asociatie cu tiroglobulina (TG) are rol esential in iodinarea L-tirozinei si formarea hormonilor tiroidieni T4, T3 si fT3. ATPO are potential autoantigenic. Determinarea concentratiei serice de antiTPO este utila in diagnosticul tiroiditelor autoimune. Sinonim: anticorpi antitiroid peroxidaza. Descriere Peroxidaza tiroidiana (TPO) este prezenta in microsomii celulelor tiroidiene si se exprima la suprafata apicala a acestora. Impreuna cu tiroglobulina, aceasta enzima detine un rol cheie in iodarea L-tirosinei, proces esential pentru formarea hormonilor tiroidieni. Concentratii crescute de Anti-TPO apar in diferite tipuri de tiroidite autoimune. Nivele crescute de anti-TPO se intalnesc la peste 90 % dintre pacientii cu tiroidita cronica Hashimoto si la 70 % dintre pacientii cu boala Graves. Sensibilitatea acestui test pentru diagnostic poate fi crescuta prin determinarea simultana si a altor anticorpi tiroidieni (anti-tiroglobulina, anticorpi anti-receptor TSH: TRAb). Nivelul acestor anticorpi nu poate fi corelat cu gravitatea afectiunii. Titrul initial crescut de anticorpi se poate negativa dupa o lunga perioada de boala sau in cursul remisiunii. Daca dupa remisiune reapar anticorpii aceasta indica o probabila recadere. Da un search pe google .ro te duce in sfatul meciului si vad ca au o unealta d einterpretare acolo. Am bagat ce ai zis tu si a iesit asta: Valoare introdusa: 121 Interval optim: 0 - 34 Valoarea anti-TPO este peste limitele considerate normale. Valori crescute se intalnesc in: - tiroidita Hashimoto cronica, la 90 % dintre pacienti; - boala Graves, la 70 % dintre pacienti; - mixedem idiopatic; - boala Addison; - tiroidita Riedl. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 08:59 PM |
|