![]() |
![]() |
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Va propun sa punem aici cele mai frumoase poezii, bucati de suflet care ne-au bucurat si ne-au inspirat candva. Abia astept sa ma bucur de preferatele voastre si de versurile pe care le considerati demne de impartasit. :-*
Nu pot spune ca am o poezie preferata, imi plac versurile atat de mult ca imi pare sacrilegiu sa aleg doar una. Astazi, un text care ma inspira adesea. "FORMULAR" - Grigore VIERU - Numele de familie si prenumele? - Eu. - Anul de nastere? - Cel mai tanar an: cand se iubeau parintii mei. - Originea? - Ar si seman dealul acel din preajma codrilor. Stiu toate doinele. - Profesiunea? Imi iubesc plaiul. - Parintii? - Am numai mama. - Numele mamei? - Mama. - Ocupatia ei? - Asteapta. - Ai fost supus judecatii vreodata? - Am stat niste ani inchis: in mine. - Rubedenii peste hotare ai? - Da. Pe tata. Ingropat. In pamant strain. Anul 1945. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Odisseas Elytis - Clima Absentei
I. Toti norii spoveditu-s-au pamântului: Locul lor un alean al meu l-a luat. Iar când parul meu a-nceput sa duca dorul Unei mâini fara pareri de rau M-am strâns într-un nod de durere. II. Clipa e dusa pe gînduri înserând Fara amintiri Cu copacul ei mut Catre mare E dusa pe gânduri înserând Far-o bataie de aripi cu chipul neclintit Catre mare Înserând Fara dragoste Cu gura neînduplecata Catre mare... Iar eu în linistea ce-am prins-o în navod. III. Dupa amiaza Si imperiala lui însingurare Si tandretea vânturilor sale Si aura sa cutezatoare Nimic sa nu vina. Nimic Sa nu plece Toate fruntile libere Iar ca sentiment un cristal. (Traducere de Victor Ivanovici) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:48 AM |
|