![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Varza rosie calita - 4 persoane
1 mar mare mai acrisor 800 g varza rosie (curatata si taiata fideluta) 40 g untura de gasca 1 lingura zahar 1 ceapa impanata cu 1 foaie dafin si 2 cuisoare 2 linguri otet rosu 100 ml vin rosu Marul se curata de coaja si se taie in bucatele mici (cotorul se arunca). Untura cu zaharul se infierbanta se adauga marul si se caramelizeaza usor. Se adauga varza si ceapa. Se stinge cu otetul, apoi se adauga vinul si 100 ml de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, cu capac 40 min. Se amesteca din cand in cand. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Gulii gratinate - 4 persoane
4 gulii tinere 1 ceapa 100 g sunca cruda 40 g unt 200 g smantana (crème fraiche) 100 ml supa de gaina (instant) 80 g cascaval ras sare, piper (alb) nucusoara rasa 4 linguri fistic taiat in bucati nu prea mici Frunzele mici si proaspete ale guliei se taoca marunt. Guliile se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Ceapa se taie marunt, sunca la fel. Ambele ingrediente se dunstuiesc in 20 g de unt. Se adauga smantana, supa, cascavalul si frunzele de gulie. Se condimenteaza cu sare (aici atentie, cascavalul si supa sunt deja sarate!), piper si nucusoara. Se unge cu restul de unt o forma termorezistenta, se pun feliile de gulie in ea (ca tigla pe acoperis, un pic una peste alta). Se pune cam 1/3 din sos deasupra, apoi iar un start de gulii si tot asa pana s-au pus toate guliile. Se toarna pe deasupra restul de sos. Se presara bucatelele de fistic si se da la cuptorul preincalzit (200°C) 30-35 min. Arata f. bine daca se foloseste o forma rotunda si feliile de gulii se pun in aceeasi maniera, dar circular (asta in cazul in care se pune cu tot cu forma pe masa). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 22nd June 2025 - 05:17 PM |
|