Feb 24 2006, 01:12 PM
Post
#1
|
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 |
Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura. pupici |
|
|
|
![]() |
Feb 9 2010, 04:33 AM
Post
#2
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picanta cu 4 feluri de piper a la Diana
- o bucata mare de pulpa de porc (asa-numitul "capac") de 3 - 4 kg - piper rosu, verde, alb, negru - 10-15 boabe de ienibahar - doua capatini de usturoi - 5 craci mici de cimbru verde sau uscat - sare - 3 linguri mustar - 2 linguri pasta de paprika dulce - 3 linguri miere de albine topita - ulei de masline Dati drumul la cuptor pentru a se incinge bine. Desfaceti pulpa folosindu-va de un cutit ca pe o carte. Face-i din loc in loc buzunarase unde pititi cateii de usturoi, puneti toate felurile de piper imprastiate, puneti tot imrastiat cimbrul (eu am avut verde, e mult mai aromat), fara a exagera pentru a nu se face carnea amara. Rasuceti carnea ca pe un sul si legati-o cu sfoara de bucatarie (merge si sfoara de cinepa) cit mai strins, sa se faca un sul. Puneti sulul de carne intr-o tava incapatoare. Amestecati mierea cu pasta de paprika si mustarul si ungeti sulul cit de bine puteti, peste tot. Puneti apa in tava, avind grija sa nu "spalati" sulul de carne si dati in cuptorul incins, la foc mic pentru 3, 4 ore. Din cind in cind verificati sa nu se fi dus toata apa si la nevoie mai puneti cu un ibricel cite putin (apa nu trebuie sa se evapore de tot din tava pentru a nu se usca si arde friptura. Iese o carne moale si parfumata care poate fi mincata rece sau calda. Daca nu va place crusta dulceaga la mincaruri, renuntati la mierea de albie, insa nu mai are acelasi farmec. (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1crud.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/2copt.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/3farfurie.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/4taiat.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/5sectiune.jpg) |
|
|
|
ala80 Fripturi, frigarui, carnuri in general Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004 wow ce-i pustiul asta aici? :(
iote ce am eu pe... Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor... Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p... Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo... Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM
mancare gre... Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo Varza a la Cluj
Tot cu varza acra se face, ideal ... Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent... Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro... Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D
... Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est... Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua Roastbeef facut la temperatura redusa (TR)
... Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica Kalua, ce bunatate!!
Multumesc!... Nov 13 2007, 01:09 AM
kalua Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit ... Feb 24 2008, 01:48 PM
Diana CARNE LA GRATAR
Nu e român care, dacă ... Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana MIEL LA TAVĂ dupa Radu
• 1 tav... Jul 2 2010, 12:25 PM
Diana MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI... Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato... Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa` Mamaaa, ce bine arata!!! :indragostit... Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz... Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa` Diana, tot ce gatesti ma tenteaza! :lol:
:... Sep 26 2010, 11:38 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd December 2025 - 01:18 AM |
|
|