IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Fripturi, frigarui, carnuri in general, pentru carnivori
Ala80
post Feb 24 2006, 01:12 PM
Post #1


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura.

pupici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Feb 9 2010, 04:33 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picanta cu 4 feluri de piper a la Diana
- o bucata mare de pulpa de porc (asa-numitul "capac") de 3 - 4 kg
- piper rosu, verde, alb, negru
- 10-15 boabe de ienibahar
- doua capatini de usturoi
- 5 craci mici de cimbru verde sau uscat
- sare
- 3 linguri mustar
- 2 linguri pasta de paprika dulce
- 3 linguri miere de albine topita
- ulei de masline

Dati drumul la cuptor pentru a se incinge bine. Desfaceti pulpa folosindu-va de un cutit ca pe o carte. Face-i din loc in loc buzunarase unde pititi cateii de usturoi, puneti toate felurile de piper imprastiate, puneti tot imrastiat cimbrul (eu am avut verde, e mult mai aromat), fara a exagera pentru a nu se face carnea amara.
Rasuceti carnea ca pe un sul si legati-o cu sfoara de bucatarie (merge si sfoara de cinepa) cit mai strins, sa se faca un sul.
Puneti sulul de carne intr-o tava incapatoare.
Amestecati mierea cu pasta de paprika si mustarul si ungeti sulul cit de bine puteti, peste tot.
Puneti apa in tava, avind grija sa nu "spalati" sulul de carne si dati in cuptorul incins, la foc mic pentru 3, 4 ore. Din cind in cind verificati sa nu se fi dus toata apa si la nevoie mai puneti cu un ibricel cite putin (apa nu trebuie sa se evapore de tot din tava pentru a nu se usca si arde friptura.
Iese o carne moale si parfumata care poate fi mincata rece sau calda. Daca nu va place crusta dulceaga la mincaruri, renuntati la mierea de albie, insa nu mai are acelasi farmec.

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1crud.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/2copt.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/3farfurie.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/4taiat.jpg)

(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/5sectiune.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
ala80   Fripturi, frigarui, carnuri in general   Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004   wow ce-i pustiul asta aici? :( iote ce am eu pe...   Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea   Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor...   Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella   Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p...   Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella   Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo...   Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua   De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM mancare gre...   Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo   Varza a la Cluj Tot cu varza acra se face, ideal ...   Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik   Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D   Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua   Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent...   Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica   Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro...   Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik   Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D ...   Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo   walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est...   Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua   Roastbeef facut la temperatura redusa (TR) ...   Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica   Kalua, ce bunatate!! Multumesc!...   Nov 13 2007, 01:09 AM
kalua   Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit ...   Feb 24 2008, 01:48 PM
Fides   Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picant...   Feb 9 2010, 04:33 AM
Diana   CARNE LA GRATAR Nu e român care, dacă ...   Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana   MIEL LA TAVĂ dupa Radu • 1 tav...   Jul 2 2010, 12:25 PM
Diana   MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI...   Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana   Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato...   Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa`   Mamaaa, ce bine arata!!!  :indragostit...   Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana   E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz...   Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa`   Diana, tot ce gatesti ma tenteaza!  :lol: :...   Sep 26 2010, 11:38 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 09:10 PM