![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura. pupici |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picanta cu 4 feluri de piper a la Diana
- o bucata mare de pulpa de porc (asa-numitul "capac") de 3 - 4 kg - piper rosu, verde, alb, negru - 10-15 boabe de ienibahar - doua capatini de usturoi - 5 craci mici de cimbru verde sau uscat - sare - 3 linguri mustar - 2 linguri pasta de paprika dulce - 3 linguri miere de albine topita - ulei de masline Dati drumul la cuptor pentru a se incinge bine. Desfaceti pulpa folosindu-va de un cutit ca pe o carte. Face-i din loc in loc buzunarase unde pititi cateii de usturoi, puneti toate felurile de piper imprastiate, puneti tot imrastiat cimbrul (eu am avut verde, e mult mai aromat), fara a exagera pentru a nu se face carnea amara. Rasuceti carnea ca pe un sul si legati-o cu sfoara de bucatarie (merge si sfoara de cinepa) cit mai strins, sa se faca un sul. Puneti sulul de carne intr-o tava incapatoare. Amestecati mierea cu pasta de paprika si mustarul si ungeti sulul cit de bine puteti, peste tot. Puneti apa in tava, avind grija sa nu "spalati" sulul de carne si dati in cuptorul incins, la foc mic pentru 3, 4 ore. Din cind in cind verificati sa nu se fi dus toata apa si la nevoie mai puneti cu un ibricel cite putin (apa nu trebuie sa se evapore de tot din tava pentru a nu se usca si arde friptura. Iese o carne moale si parfumata care poate fi mincata rece sau calda. Daca nu va place crusta dulceaga la mincaruri, renuntati la mierea de albie, insa nu mai are acelasi farmec. (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1crud.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/2copt.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/3farfurie.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/4taiat.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/5sectiune.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 09:10 PM |
|