IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru aperitive, gustari si antreuri, idei de hors d'oeuvre, entrée, antipasto, meze
Diana.
post Dec 30 2005, 11:33 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE
Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata  :D
Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano.

h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon).

Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor.
E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Feb 12 2010, 01:03 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5




(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/omletacumidii1.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/omletacumidii02.jpg)
Omleta cu midii a la Diana 4 portii
- 6 oua proaspete daca se poate de curte
- parmezan ras proaspat (eu lucrez cu albalact, mi se pare si bun la gust, si bun ca pret, si stimulam si industria alimentara romaneasca
- 300 grame midii
- 1 lingurita de amidon
- 100 ml lapte gras
- un ardei iute dintr-aceia grosi, taiat jardiniere- aka fire de pai (optional)
- citeva fire de frunze de ceapa verde taiate jardiniere- aka fire de pai (optional)
- citeva picaturi de otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 8, 12 rosii ciresica (cherry) cu tot cu ciorchine si spalate foarte bine

Desfacem amidonul in lapte, punem sarea, spargem ouale si spargem galbenusul cu furculita fata a amesteca (trebuie sa ramana neuniformizata compozitia). Punem uleiul la incins si in el punem midiile spalate, scurse si sterse pe un prosop de hirtie. Le intoarcem dupa doua minute si tot asa pina au capatat o frumoasa culoase aurie.
Scoatem citeva midii pe farfuriile de servit (cam 2 bucati de midii per portie) si le punem intr-o margine.
Peste celelalte midii ramase turnam ouale sparte si nebatute pe care le-am amestecat cu amidonul, sarea si laptele si dam focul la mic. Din cind in cind verificam ridicind cu o lingura d elemn starea omletei pe dedesubt pentru ca NU o amestecam pentru a nu o rupe. Intoarcem omleta pe partea cealalta si o mai lasam la foc mic maxim 2 minute.
O portionam si o punem in fafurii.
In tigaie, fara a o spala, punem rosiile cherry intregi si cu tot cu codite si dam focul la mare, pentru a le parpali bine pentru ca trebuie doar sa se nmoaie usor si sa se pirleasca putin, fara a se coace pe de-antregul.
Le impartim dupa numarul de farfurii si le punem intr-o margine.
Radem parmezan si punem cite un smoc pe farfurii, il stropim cu citeva pcaturi de ulei balsamic si asezam deasupra ardeiul taiat jardiniere.
Pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Retete pentru aperitive, gustari si antreuri   Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo   Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom...   Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt   Jan 2 2008, 06:23 PM
kalua  
Oua umplute cu pateu de ficat Se fac ca ou...   Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg   oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ...   Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny   Tarta cu legume Aluat cam 350 de grame de faina (...   Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores   Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c...   Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7   Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween  
Pateuri cu ciuperci -aluat frantuzesc -1 ou -susa...   Nov 14 2008, 10:29 AM
Cleo   hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii n...   Dec 23 2008, 12:35 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 06:42 AM