![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/omletacumidii1.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/omletacumidii02.jpg) Omleta cu midii a la Diana 4 portii - 6 oua proaspete daca se poate de curte - parmezan ras proaspat (eu lucrez cu albalact, mi se pare si bun la gust, si bun ca pret, si stimulam si industria alimentara romaneasca - 300 grame midii - 1 lingurita de amidon - 100 ml lapte gras - un ardei iute dintr-aceia grosi, taiat jardiniere- aka fire de pai (optional) - citeva fire de frunze de ceapa verde taiate jardiniere- aka fire de pai (optional) - citeva picaturi de otet balsamic - 4 linguri ulei de masline - sare - piper - 8, 12 rosii ciresica (cherry) cu tot cu ciorchine si spalate foarte bine Desfacem amidonul in lapte, punem sarea, spargem ouale si spargem galbenusul cu furculita fata a amesteca (trebuie sa ramana neuniformizata compozitia). Punem uleiul la incins si in el punem midiile spalate, scurse si sterse pe un prosop de hirtie. Le intoarcem dupa doua minute si tot asa pina au capatat o frumoasa culoase aurie. Scoatem citeva midii pe farfuriile de servit (cam 2 bucati de midii per portie) si le punem intr-o margine. Peste celelalte midii ramase turnam ouale sparte si nebatute pe care le-am amestecat cu amidonul, sarea si laptele si dam focul la mic. Din cind in cind verificam ridicind cu o lingura d elemn starea omletei pe dedesubt pentru ca NU o amestecam pentru a nu o rupe. Intoarcem omleta pe partea cealalta si o mai lasam la foc mic maxim 2 minute. O portionam si o punem in fafurii. In tigaie, fara a o spala, punem rosiile cherry intregi si cu tot cu codite si dam focul la mare, pentru a le parpali bine pentru ca trebuie doar sa se nmoaie usor si sa se pirleasca putin, fara a se coace pe de-antregul. Le impartim dupa numarul de farfurii si le punem intr-o margine. Radem parmezan si punem cite un smoc pe farfurii, il stropim cu citeva pcaturi de ulei balsamic si asezam deasupra ardeiul taiat jardiniere. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 06:42 AM |
|