![]() |
![]() |
ciucinica |
![]()
|
Musafir ![]() |
as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)
ma puteti ajuta? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/calamricurosiibusuiocsiusturoi.jpg)
Calamari cu rosii, usturoi si busuioc a la Diana - 4 portii - 1 kg de calamari proaspeti, intregi, curatati de marime medie - 1 capatina de usturoi curatata si data prin paratul de spart usturioul - o mina zdravana de busuioc verde proaspat - sare si piper alb proaspat macinat - 50 ml vin alb sec de calitate buna - 6 linguri de ulei - 1 conserva de rosii decojite de buna calitate, intregi Curatati calamarii si spalati-i. Lasati-i sa se zvinte intr-un servet de hirtie. Cu ajutorul a doua cutite, taiati-i acorderon: bagati lama unui cutit in tubul calamarului si cu celelalt opewrati taieturi oblice la distanta de 1 cm una de alta fara a taia pina la capat si a transforma calamarul in inele. Incingeti un wok,, puneti uleiul si calamarii la foc mare. Rotiti tot timpul wokul si prajiti calamarii pentru vreo 10-15 minute in acest fel, la nevoie folosindu-va de o lingura de lemn pentru a-i intoarce. Pastrati 2 lingurite din usturoiul spart si pe restul puneti-l in tigaie si lasati-l pina se rumeneste usor. Adaugati rosiile din conserva taiate in bucati potrivite si continuati sa rotiri wokul pe foc mare. Cind apa lasata de rosii s-a absorbit, punem vinul, sarea si restul de usturoi si mai lasam pe foc pentru vreo 20 de secunde. Inchidem focul . Asezam portiile pe farfurii si si punem si restul de usturoi, apoi presaram cu busuiocul verde taiat chiffonade (adica fin de tot). Pofta buna! Vezi si Omleta cu midii a la Diana |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 04:56 AM |
|