IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cum se gatesc fructele de mare, Retete pentru scoici/midii, stridii, creveti, calamari, caracatita, et
ciucinica
post May 10 2007, 12:00 PM
Post #1





Musafir






as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)

ma puteti ajuta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Feb 12 2010, 01:23 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/calamricurosiibusuiocsiusturoi.jpg)
Calamari cu rosii, usturoi si busuioc a la Diana - 4 portii
- 1 kg de calamari proaspeti, intregi, curatati de marime medie
- 1 capatina de usturoi curatata si data prin paratul de spart usturioul
- o mina zdravana de busuioc verde proaspat
- sare si piper alb proaspat macinat
- 50 ml vin alb sec de calitate buna
- 6 linguri de ulei
- 1 conserva de rosii decojite de buna calitate, intregi

Curatati calamarii si spalati-i. Lasati-i sa se zvinte intr-un servet de hirtie. Cu ajutorul a doua cutite, taiati-i acorderon: bagati lama unui cutit in tubul calamarului si cu celelalt opewrati taieturi oblice la distanta de 1 cm una de alta fara a taia pina la capat si a transforma calamarul in inele.
Incingeti un wok,, puneti uleiul si calamarii la foc mare. Rotiti tot timpul wokul si prajiti calamarii pentru vreo 10-15 minute in acest fel, la nevoie folosindu-va de o lingura de lemn pentru a-i intoarce.
Pastrati 2 lingurite din usturoiul spart si pe restul puneti-l in tigaie si lasati-l pina se rumeneste usor. Adaugati rosiile din conserva taiate in bucati potrivite si continuati sa rotiri wokul pe foc mare. Cind apa lasata de rosii s-a absorbit, punem vinul, sarea si restul de usturoi si mai lasam pe foc pentru vreo 20 de secunde. Inchidem focul .
Asezam portiile pe farfurii si si punem si restul de usturoi, apoi presaram cu busuiocul verde taiat chiffonade (adica fin de tot).
Pofta buna!

Vezi si Omleta cu midii a la Diana
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
ciucinica   Cum se gatesc fructele de mare   May 10 2007, 12:00 PM
kalua   Eu am facut cu midii numai astea doua retete: ...   May 10 2007, 09:39 PM
dr_wise   Mie imi plac la nebunie midiile pane(in aluat de c...   May 10 2007, 09:49 PM
divi2007   mai merge si cu bere mai ales daca sunt prajiti ma...   May 10 2007, 10:02 PM
dr_wise   Of course, dar pe mine berea ma baloneaza.   May 10 2007, 10:08 PM
kalua   hai mai, cum sa bei bere la scoici? :nusepoate: ...   May 10 2007, 10:19 PM
divi2007   kalua daca e sa ma intrebi sau sa recomand ce manc...   May 10 2007, 10:22 PM
Maàt   Fisherman's Spaghetti -Add shrimp and mussel ...   Jun 4 2007, 10:29 PM
kalua   Cu mult mai putin ulei de masline si fara unt (unt...   Jun 13 2007, 09:53 PM
fortelady   edit: mutate de la peste... da' cineva ma p...   Aug 3 2007, 10:47 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 04:56 AM