![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Muschi de vita a la creme cantitati pentru 3 portii sanatoase - potrivit retete montignac
- 3/4 kg de muschi de vita din cel mai fraged - 600 grame ciuperci champignon - 300 ml creme fraiche - 100 grame de brinza cu mucegai albastru nobil de buna calitate - 75 grame unt topit - 75 grame unt gras si proaspat taiat in 3 cubulete (cite unul pentru fiecare portie) - sare - piper alb proaspat macinat Taiati muschiuletul de vita in felii groase de 1 cm. Apasati-l cu podul palmei ferm dar nu exagerat de tare, pentru a-l intinde fara a-l rupe. Incingeti un gratar si tineti-l fix 2 minute pe o parte si alte 2 minute pe cealalta parte. Luati-l d epe gratar si puneti-l intr-un castron fierbinte care se inchide ermetic si lasati-l acolo ca sa ramina fierbinte. Curatati ciupercile champignon cu un servet uscat si curat si taiati-le in felii foarte rubtiri, cu tot cu codite. Puneti un wok pe foc si in el untul topit. Cind incepe sa sfiriie (atentie sa nu se arda) puneti ciupecile si un praf de sare pentru 4 minute. Rasuciti tot timpul wokul pe foc mare. Adaugati toata cantitatea de creme fraiche. Spargeti brinza cu mucegai cu o furculita si puneti-o in wok. Continuati sa rotiti wokul in aer, avind focul sub pina brinza se topeste. Asezati feliile de muschi de vita pe farfurie, cu un cub d eunt deasupra, insotite de sosul alb si asezonati cu piper alb. Este o mincare extrem de fina. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:23 AM |
|