IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru felul doi, Mancaruri - retete - idei pentru felul II
maddy26
post Dec 12 2005, 11:18 AM
Post #1


Tratabil
**

Group: Membru
Posts: 53
Joined: 8-December 05
From: bucuresti
Member No.: 29



Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume
Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust .
Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta .
Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta .
Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna .

TORTELLINI AL FORNO
SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute .
Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine .
Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras .
Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent  cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute .
Ca la tratoria IL Calcio !Super bune !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Feb 12 2010, 02:36 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Muschi de vita a la creme cantitati pentru 3 portii sanatoase - potrivit retete montignac

- 3/4 kg de muschi de vita din cel mai fraged
- 600 grame ciuperci champignon
- 300 ml creme fraiche
- 100 grame de brinza cu mucegai albastru nobil de buna calitate
- 75 grame unt topit
- 75 grame unt gras si proaspat taiat in 3 cubulete (cite unul pentru fiecare portie)
- sare
- piper alb proaspat macinat

Taiati muschiuletul de vita in felii groase de 1 cm. Apasati-l cu podul palmei ferm dar nu exagerat de tare, pentru a-l intinde fara a-l rupe. Incingeti un gratar si tineti-l fix 2 minute pe o parte si alte 2 minute pe cealalta parte. Luati-l d epe gratar si puneti-l intr-un castron fierbinte care se inchide ermetic si lasati-l acolo ca sa ramina fierbinte.
Curatati ciupercile champignon cu un servet uscat si curat si taiati-le in felii foarte rubtiri, cu tot cu codite. Puneti un wok pe foc si in el untul topit. Cind incepe sa sfiriie (atentie sa nu se arda) puneti ciupecile si un praf de sare pentru 4 minute. Rasuciti tot timpul wokul pe foc mare. Adaugati toata cantitatea de creme fraiche. Spargeti brinza cu mucegai cu o furculita si puneti-o in wok. Continuati sa rotiti wokul in aer, avind focul sub pina brinza se topeste.
Asezati feliile de muschi de vita pe farfurie, cu un cub d eunt deasupra, insotite de sosul alb si asezonati cu piper alb.
Este o mincare extrem de fina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
maddy26   Retete pentru felul doi   Dec 12 2005, 11:18 AM
Cleo   Musaca de legume 450g vinete feliate 120g ...   Apr 20 2008, 02:03 AM
3A   Mmm, arata super, si cred ca o sa o incerc saptama...   Apr 21 2008, 11:06 PM
Fanny   De mult imi doream sa incerc. Multam pentru reteta...   Apr 22 2008, 04:00 PM
3A   Poti sa faci ca un kebab, dar cu chiftelele astea ...   Apr 22 2008, 06:39 PM
kalua   Bigos a la Doris (Doris e o amica de-a mea,...   May 5 2008, 07:01 PM
Cleo   saru-mana imi ploo-n gura :D carne de cerb n-au ad...   May 5 2008, 07:38 PM
kalua   Nici eu n-am pus de cerb, da' vita e buna tare...   May 5 2008, 07:44 PM
Cleo   viu cu impresii :) dar iti spun din start ca n-am ...   May 5 2008, 07:51 PM
kalua   Mie alea chiar mi-au placut. :lol:   May 5 2008, 08:15 PM
Cleo   am o problema cu cuisoarele :zapacitul:, scortiso...   May 5 2008, 08:26 PM
teocris7   Pui cu ananas - reteta de la Claudia :kiss:...   May 18 2008, 07:29 PM
chintesenta_raului   aoleu, ce de bunatati! Teo, ce gust are puiul...   May 18 2008, 08:49 PM
teocris7   Asa gandeam si eu cand am primit reteta de la prie...   May 19 2008, 07:48 AM
happyCat   Teo, am facut aseara puiul cu ananas. Pentru mine ...   May 20 2008, 10:20 AM
teocris7   Ma bucur! Data viitoare incearca sa pui apa si...   May 20 2008, 11:27 AM
Cleo   despre anghinare May 25 2008, 04:07 PM
happyCat  
Humus cu ardei copti Avem nevoie de: 1 con...   Jun 5 2008, 10:14 AM
teocris7   Ghiveci de legume 1 ceapa tocata marunt, 6...   Jun 16 2008, 11:51 AM
Cleo   Chiftele a la mozzarella si rosii :) 700g ...   Jul 27 2008, 01:00 AM
Maàt   Aug 8 2008, 06:37 PM
Cleo   clatite Hortobagyi cantitatile sint dupa n...   Aug 13 2008, 12:48 PM
Cleo   curry de pui (am preluat de ici de colo ide...   Sep 7 2008, 08:07 PM
angeldust   vai deci clatitele alea sunt pe sistem nervos. Am ...   Sep 7 2008, 08:17 PM
Cleo   merge cu ce carne vrei :) insa culoarea e asa frum...   Sep 7 2008, 08:46 PM
angeldust   Pentru ca umbla zvonu prin targ cum ca e intimidan...   Sep 28 2008, 05:41 PM
albinuza   Asa Angel! mai baga si de-a incepatoarelor...   Sep 28 2008, 06:13 PM
Cleo   a vrut ea, anjelu, sa saboteze dar dejeaba ...   Sep 28 2008, 06:17 PM
albinuza   Bre, cum poti sa zici ca nu am chef de gatit? Tocm...   Sep 28 2008, 06:22 PM
kalua   Hai brava-n tine, Anjelu'! S-apoi are drep...   Sep 28 2008, 06:35 PM
angeldust   Maaaah, lasa-ma ca m-am muncit jumate de zi la cla...   Sep 28 2008, 06:54 PM
Master of Norules   Hai Angel ca ti-au iesit fain. Acum cred ca nus c...   Sep 28 2008, 08:48 PM
Cleo   Carne de pui in sos bechamel Ingrediente: ...   Sep 30 2008, 02:18 AM
Szimcsi   Doamne, ce bine arata. Trebuie sa incerc si eu ast...   Sep 30 2008, 09:45 AM
chintesenta_raului   ooooooooooooo, s-a apucat Ange de gatit! :P du...   Sep 30 2008, 10:15 AM
Girlish   Azi am facut ceva bun si rapid. Sa-i zicem: PES...   Oct 1 2008, 01:19 PM
Meg   valei, cum arata clatitele aleaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...   Oct 1 2008, 06:39 PM
angeldust   Azi m-a chinuit talentul sa gatesc ceva mai ...   Oct 1 2008, 07:55 PM
Maàt   Trebuia sa si presezi vinetele. Amareala poate fi ...   Oct 1 2008, 07:57 PM
chintesenta_raului   ce, numai voi sa va laudati? wait for me, wait for...   Oct 1 2008, 08:13 PM
Maàt   Sincer, la mine acasa (si la bunicii dinstre mama,...   Oct 1 2008, 08:24 PM
chintesenta_raului   mey, eu nu stiam nici o reteta de varza calita, ha...   Oct 1 2008, 08:26 PM
Maàt   SI, apropos, eu acum am terminat de facut varza cu...   Oct 1 2008, 08:31 PM
chintesenta_raului   merci de pont, o sa incerc si eu alta data, desi m...   Oct 1 2008, 08:37 PM
gloriana   La mine in zona sau cel putin la mine in familie, ...   Oct 1 2008, 08:45 PM
Maàt   :lol: Eu zic sa o incerci. Nu crez sa nu-ti placa ...   Oct 1 2008, 08:48 PM
angeldust   Mie imi place doar varza noua, dulce, gatita asa f...   Oct 1 2008, 09:09 PM
LostWhispers   <...   Oct 25 2008, 05:23 AM
teocris7   Sidy, arata foarte bine! :aplauze:   Oct 25 2008, 07:58 AM
Sidy   Ieri am ...adaptat puiul cu ananas si a iesit Carn...   Oct 27 2008, 06:55 AM
Cleo   Sarmale in foi de vita - carne tocata de v...   Nov 28 2008, 02:37 AM
kalua   Crochete de cartofi 500g cartofi fainosi 2...   Nov 28 2008, 02:35 PM
oana_82   Teo, friptura de porc in bere cum e? E delicioasa ...   Jan 7 2009, 01:16 PM
Teocris   E cea mai buna :rock: si se face si usor si nu ne...   Jan 7 2009, 01:20 PM
Maàt   Nu e asta? Jan 7 2009, 01:30 PM
Teocris   Nu. Nu este un sos de bere. Este bere pur si simp...   Jan 7 2009, 01:37 PM
Cleo   Osso-bucco 4 felii de osso-bucco 1 morcov ...   Feb 22 2009, 04:44 PM
Cleo   Placinta rustica- cottage pie Umplutura...   May 30 2009, 02:14 PM
Fides   Feb 10 2010, 04:54 AM
Fides   Feb 11 2010, 04:08 AM
Fides   Feb 15 2010, 02:22 PM
sylvia_31   S-a notat :kiss:, pare delicioasa :) ! Mai al...   Feb 16 2010, 10:21 AM
Fides   Tigaie de teflon mai bine. :)   Feb 16 2010, 11:02 AM
Fides   Feb 19 2010, 04:35 PM
Fides   Feb 20 2010, 08:02 PM
Diana   Feb 22 2010, 10:19 PM
Diana  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 12:23 AM