![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cartofi copti in coaja, cu brinza de capra, unt, patrunjel verde si sunca prajita a la Diana
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/cartofi01.jpg) Ingrediente: - cartofi mari - brinza de capra simpla - brinza de oaie - patrunjel tocat din topor - citeva feliute de sunca (bacon) (cite doua per cartof) - unt ( 2 cuburi cu latura de 3 cm per cartof) - citeva linguri de smintina grasa insamintata sau creme fraiche ( 2 linguri mari per cartof) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/cartofi02.jpg) Deschidem cuptorul si il lasam sa se incinga bine. Luam o tava si asezam pe ea folie de aluminiu pusa-n doua, in asa fel incit folia sa ajunga pina sus, pe marginile tavii (asa nu o murdarim, nu sare ulei, nu afumam aragaz.bucatarie/casa). Se spala cartofii, preferabil galbeni si de dimeniuni mai mari. Preferati-i pe cei mai rotunzi celor lunguieti. Ii taiem in doua pe lungime. Frecam cartofii cu sare si cu ulei de masline si ii punem in tava cu folia, la foc viu, pe un raft superior al cuptorului pentru a nu se arde. Functie de cit sint de mari si de soiul lor, au nevoie de vreo 3,4 ore pina sa fie gata. Mai bine ii "uitati" acolo citeva ore bune, oricum incep sa miroasa cind sint aproape gata. Apoi taiati sunca ca pe fidea si o prajiti (faa alt ulei, ca lasa ea singura) pina se rumeneste bine. O scoateti apoi pe un serverel ca sa absoarba surplusul de grasime. Cind sint gata (ii incercati cu o furculita) se scot din cuptor si se aseaza pe farfurie/platou. Se taie un capacel de jur imprejur , lasind putina margine, se ridica capacelul si se scoate miezul. Miezul cartofului se paseaza fara a insista si se amesteca cu restul ingredientelor, ma putin sunca prajita. Se umplu inapoi cartofii cu pasta obnituta si deasupra se pune baconul prajit si capacelul de cartof inapoi si se maninca ci sint inca calzi, cu tot cu coaja care e crocanta si parfumata nevoie-mare! Pofta buna! Poae fi rezentat drept aperitiv sau ca garnitura la o friptura sau cu o salata de cruditati linga. Vin potrivit: rosu demi-sec. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 06:39 AM |
|