Feb 25 2006, 09:41 PM
			
				 Post
					#1
					
				
			 
		 | 
	|
| 
        	
				
        			 Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5  | 
       
			
			 
				O invitam pe Diotima sa ne dea si noua reteta faimoasei ei piini de casa.  
			
			
					
		Retetele ei pe baza de aluat de piine (piine simpla sau piine cu masline) sint cu totul deosebite. Si ies din prima! (IMG:style_emoticons/default/aplauze.gif) Bine-nteles, oricine are retete pentru piinea de casa este asteptat cu mare drag sa le posteze. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)  | 
	
| 
			
			 | 
	|
![]()  | 
	
			
			  Feb 15 2010, 02:46 PM
			
				 Post
					#2
					
				
			 
		 | 
	|
| 
        	
				
        			 Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5  | 
       
			
			 
				Paine cu usturoi a la Diana 
			
			
					
		- unt topit pentru uns tava si painea - 500 g faina - 1 lingura de zahar - 1 pliculete d edrojdie uscata - 1 lingura de sare de bucatarie - 375 ml apa - 50 ml ulei de masline - o capatina de usturoi, curatat si pisat bine, amestecat cu vreo doua linguri de smintina - faina pentru tapetat Amestecati drojdia cu zaharul. Faceti un aluat de piine din apa, sare, faina, uleiul de masline si drojdie si farmintati bine. Daca aveti masina de piine, folositi functia de amestecare. Dupa ce gframintati painea vreo 15 minute, lasati-o sa se odihneasca jumatate de ora la loc cald, acoperita cu o folie si cu un servet de bucatarie. Ungeti o tava incapatoare (cu suprafata mare) cu unt si presarati putina faina sau pe o hirtie de copt, cum va vine mai usor (daca are unt l abaza iese insa mai gustoasa). Luati la framintat piinea, daca e prea moale mai puneti putina faina si intindeti-o intr-o foaie cam de 1 cm grosime si ungeti-o cu putin unt topit. Puneti foaia in tava si lasati la crescut vreo ora. Dati piinea in cuptor la foc mediu-viu. Cind este gata, dar nerumenita, scoteti-o si ungeti-o cu o pensula de bucatarie cu usturoiul pisat amestecat cu smintina. Mai dati la cuptor pentru citeva minute, la foc mare ( 3,4 minute este de-ajuns). Scoateti piinea cu usturoi din cuptor, acoperiti-o cu un servet curat "sa ocoleasca tarlaua" pentru vreun sfert de ora. Taiati-o in patrate / drepturnghiuri si este gata de mincat. Pofta buna! Nota: pentru ca iese destul de multa, puteti injumatati cantitatile si tot ajunge pentru 3 persoane la o masa.  | 
	
| 
			
			 | 
	|
 Diana   Paine de casa, cornuri, croissante   Feb 25 2006, 09:41 PM
 
 diotima   Aoleu  :o  !!!m-ai luat pe nepregatite...   Feb 26 2006, 12:04 PM
 
 Diana   Pai de ce sa nu vrem?
Facem ghid de gastronomie...   Feb 26 2006, 01:04 PM
 
 diotima   Pai ia pune mana si caut-o  :) !   Feb 26 2006, 01:13 PM
 
 ada_t   
![]() ![]()  | 
	
| Lo-Fi Version | Time is now: 4th November 2025 - 04:31 AM | 
|    
 |