![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/placintacucarne01.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/placintacucarne02.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/placintacucarne03.jpg) Placinta crocanta cu carne a la Diana Blatul (foaia) - 200 g faina alba tip 550 - 50 g gris fin - sare - 1/2 plic drojdie uscata (7 g) - 1/4 lingura zahar (brun daca aveti la indemana) - in jur de 160 ml apa - 3 linguri de ulei de masline Umplutura - 200 grame carne tocata amestec (daca se poate cu mai mult vita) - 1 ceapa medie - 1 ceapa verde daca exista - 100 grame ciuperci champignon curatate de pamint si praf si taiate lamele subtiri - sare - piper - o legatura mare de verdeata (marar si patrunjel verde) - 3 oua - 2 linguri de creme fraiche pentru uns si smintina pentru servit. Masura de apa la aluaturile cu drojdie nu se poate determina exact, depinde si de cat de umeda e atmosfera, cat de fin e macinata faina. Facem un aluat de pizza din 200 grame de faina. Intindem doua foi: o foaie cit mai rotunda si mai mare cu aproximativ 7 cm in raza decit tava de tarta cu marginile ondulate si una mai mica, cam cit forma de tarta. Luam tava de tarta, cu marginile ondulate, o ungem bine cu ulei de masline si o tapetam cu foaia de aluat, lasind marginile sa atirne si o lasam la loc cald, sa creasca bine. Deschidem cuptorul si-l lasam sa se incinga. Incingem o tigaie si punem in ea carnea tocata, amestecind mereu, sa se topeasca grasimea. Punem apoi ceapa taiata mic, ciupercile atiate lamele, potrivim de sare. Mestecam tot timpul, cu focul la mediu-viu. Cind carnea este gata, o dam deoaprte si o lasam sa se racoreasca bine. Spargem ouale si pastram un galbenus pe car eil putem intr-un bol separat si-l amestecam cu 3 linguri de creme fraiche (smintina lichida). Restul de doua oua si albusul ramas le punem peste carne (de aceea trebuie sa nu fie fierbinte). Taiem verdeata mic, o punem si pe ea peste carne, piperam destul si amestecam bine. Rasturnam compozitia in forma de tarta, avind grija sa nu murdarim marginile de aluat. Punem cea de a doua foaie deasupra. Marginile de la foaia de la baza le aducem in sus si cu degetele le rasucim si apasam in diagonala, in asa fel incit sa para o impletitura. Ungem placinta cu oul amestecat cu smintina. Facem gauri in ea cu ajutorul unui bat de frigarui sau cu furculita. Dam placinta la cuptor, la foc vesel, pe raftul din mijloc (ca inaltime) pentru vreo 25 de minute, dupa care o verificam. Cind este gata isi desprinde singura marginile de tava. O scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca in tava vreo 10 minute dupa care o scoatem pe o farfurie sau fund de lemn si o taiem in portii. O dam la masa stropita bine cu smintina. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 06:44 PM |
|