![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Varza rosie calita - 4 persoane
1 mar mare mai acrisor 800 g varza rosie (curatata si taiata fideluta) 40 g untura de gasca 1 lingura zahar 1 ceapa impanata cu 1 foaie dafin si 2 cuisoare 2 linguri otet rosu 100 ml vin rosu Marul se curata de coaja si se taie in bucatele mici (cotorul se arunca). Untura cu zaharul se infierbanta se adauga marul si se caramelizeaza usor. Se adauga varza si ceapa. Se stinge cu otetul, apoi se adauga vinul si 100 ml de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, cu capac 40 min. Se amesteca din cand in cand. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/przcuproccoli02.jpg)
Praz caramelizat - 2 bucati de praz tinar - 75 grame unt - 5 catei de usturoi curatati si taiati mare - 50 ml vin alb - sare - piper - 1/2 lingurita zahar brun - 2 crengute de cimbru - sare - piper negru proaspat macinat Curatam prazul de primele doua foi externe si taiem partea verde, pastrind numai partea alba si galbuie. pe cae o taiem in bucati de cca 8 -10 cm lungime. Cestam pe lateral, fara a merge pina la capat. Incalzim un wok si in wokul incins punem cca 75 gram de unt la topit, cu atentiem, sa nu se arda.Asezam prazul in tigaie, saram, curatam frunzulitele de cimbru peste praz si presaram usturoiul tocat mare si un praf de sare si zaharul brun. Dam focul mare pentru citeva minute, miscind tot timpul wokul. Apoi dam focul la mic, acoperim cu un capac si lasam prazul sa se patrunda bine. Dupa cca 15 minute verificam sa fie facut (moale insa nu fleasca!), punem vinul si maarim focul pentru 2 minute. Scoatem pe farfurii si risnim deasupra piper negru. Merge foarte bine la pui si peste, insa si la carne de vitel sau porc. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 02:21 AM |
|