IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete de garnituri
Diana.
post Jan 5 2010, 01:54 PM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Varza rosie calita - 4 persoane

1 mar mare mai acrisor
800 g varza rosie (curatata si taiata fideluta)
40 g untura de gasca
1 lingura zahar
1 ceapa impanata cu 1 foaie dafin si 2 cuisoare
2 linguri otet rosu
100 ml vin rosu

Marul se curata de coaja si se taie in bucatele mici (cotorul se arunca). Untura cu zaharul se infierbanta se adauga marul si se caramelizeaza usor. Se adauga varza si ceapa. Se stinge cu otetul, apoi se adauga vinul si 100 ml de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, cu capac 40 min. Se amesteca din cand in cand.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Feb 19 2010, 03:02 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/przcuproccoli02.jpg)
Praz caramelizat
- 2 bucati de praz tinar
- 75 grame unt
- 5 catei de usturoi curatati si taiati mare
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- 1/2 lingurita zahar brun
- 2 crengute de cimbru
- sare
- piper negru proaspat macinat

Curatam prazul de primele doua foi externe si taiem partea verde, pastrind numai partea alba si galbuie. pe cae o taiem in bucati de cca 8 -10 cm lungime. Cestam pe lateral, fara a merge pina la capat.
Incalzim un wok si in wokul incins punem cca 75 gram de unt la topit, cu atentiem, sa nu se arda.Asezam prazul in tigaie, saram, curatam frunzulitele de cimbru peste praz si presaram usturoiul tocat mare si un praf de sare si zaharul brun.
Dam focul mare pentru citeva minute, miscind tot timpul wokul. Apoi dam focul la mic, acoperim cu un capac si lasam prazul sa se patrunda bine. Dupa cca 15 minute verificam sa fie facut (moale insa nu fleasca!), punem vinul si maarim focul pentru 2 minute.
Scoatem pe farfurii si risnim deasupra piper negru. Merge foarte bine la pui si peste, insa si la carne de vitel sau porc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 02:21 AM