![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/mousaka03.jpg)
Musaca de vinete - Μουσακάς - 3 vinete mari sau 4 mai mici - 750 grame carne tocata vita - 1 ceapa marisoara - 2 morcovi - 1/2 lingurita scortisoara pudra - 1/2 lingurita nucsoara rasa - 3 oua - bulion (pasta tomate) - sare - piper - patrunjel si marar verde Sos bechamel - 100 grame unt - 1/2 litru lapte gras - faina cit sa iasa un cir gros - 3 oua - sare Taiem vinetele in rondele de 1cm grosime, le dam cu sare si le lasam deoparte. Taiem ceapa si radem morcovul, le dam in unda si cind ceapa devine sticolasa adaugam carnea tocata. Mestecam intr-una cit se prajeste. Cind carnea nu mai are nici urma de roz, adaugam apa fiarta si lasam sa fiarba la foc scazut. La nevoie mai adaugam apa, sa nu ramina pe uscat. Cind carnea este facuta, adaugam citeva linguri de bulion (pasta de tomate) in asa fel incit sosul sa aiba culoare. Lasam sosul de carne sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem in el verdeata taiata marunt si ouale si amestecam cit mai bine. Sosul bechamel Batem ouale cu un praf de sare, adaugam faina, untul topit si racorit si apoi laptele , in asa fel incit sa nu aibe cocoloase. Vinetele Dupa ce le-am taiat si sarat, scurgem vinetele si le stergem prin apasare serioasa cu servete de bucatarie din hirtie (pateaza!). Incingem o tigaie si punem foarte putin ulei si prajit feliile de vinata. Luam o tava si o tapetam cu ulei si faina sau pesmet. Punem 1/2 din sosul bechamel, aranjam vinetele. Peste vinete punem sosu de rane, apoi restul de bechamel si restul de vinete. Dam la cuptor la foc vioi pe treapta din mijloc pentru 2 ore dupa care verificam. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:56 PM |
|