![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/fripturalacuptor01.jpg)
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/fripturalacuptor02.jpg) Friptura de porc la cuptor cu cartofi Cea mai simpla reteta de friptura de porc cu cartofi la cuptor. Ingediente pentru 3 portii mari sau 4 mai mici - 6 bucati de carne de porc - aproximativ 1,5 kg (ne ghidam dupa :2 bucati potirvite de pulpa X numarul de persoane de la masa) - 6 cartofi (daca sint mai marisori, 2 X numarul de persoane de la masa - 1 capatina de usturoi - 6 linguri de bulion sau pasta de tomate desfacute intr-o cana de apa de 200ml - sare - piper - 3 crengute de cimbru sau 2 lingurite rase de cimbru uscat Infierbintati cuporul. Taiati carnea in portii. Curatati si spalati cartofii. Curatati si spalati cateii de usturoi. Puneti carnea, cartofii si usturoiul (cateii intregi) printre ele. Desfaceti bulionul (pasta de tomate) in apa si puneti-o in tava. Ar trebui ca apa sa fie cam la 1/3 din inaltimea carnii si a cartofilor. Daca mai e nevoie, completati cu apa chioara. Asezonati usor, mai ales daca bulionul e sarat. Presarati cimbrul si dati la cuptor pentru 2 1/2 ore la foc mediu spre vioi. Verificati din cind in cind sa nu se evapore toata apa si sa se arda friptura. Daca observati ca apa s-a evaporat, mai adaugati apa clocotita in tava, putin cite putin. Cind este gata, scoateti friptura din cuptor si lasati-o vreun sfert d eora acoperita cu o folie, sa se fragezeasca, inainte de a o pune in farfurie. Papati cu acritura: gogosari murati, castraveti, muraturi in general. Daca va ramin cartofii dupa ce s-a mincat carnea, nu-i aruncati. Ii puteti servi ca gustare, cu putina brinza telemea si salata, calzi sau chiar reci la temperatura camerei (atit cit sa nu fie sleiti). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 11:56 PM |
|