![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
-ciorba de pipote acrita cu zeama de varza
-ghiveci de legume (vinete,morcovi,fasole pastai,dovlecei,ardei gras ) cu carne de vita - placinta cu mere |
|
|
![]() |
fatduck |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
bucataria probabil e unul dintre cele mai creative locuri din lume. aici, nimic nu e imposibil, totul se poate incerca (asta si pentru ca ai tot timpul la indemina cosul de gunoi, iar multi, si un stingator). asa ca acolo e locul meu de joaca. acolo inventez, testez si ma distrez. iar apoi ma laud lumii cu ce am reusit. pentru azi, carticele de piept de pui cu ananas
Carticele de piept de pui cu ananas Cu reteta asta simpla si sanatoasa, gatesti o masa de trei stele Michelin intr-o jumatate de ora. Dar va mai trebui sa astepti inca zece minute ca sa o savurezi, pina se domolesc ropotele de aplauze ale invitatilor. De trebuinta 500 gr de piept de pui un ananas proaspat sau o cutie de ananas rondele De aromat ulei de masline, o lingura de mustar de Dijon, sos de soia cimbru, oregano, busuioc La treaba Incepi cu un piept mare de pui, pe care-l tai in sase bucati. Apoi din fiecare bucata faci, cu un cutit subtire si taios, o “carticica”, dar fii atenta sa se mai tina “paginile” in putin “cotor”. Dupa ce cureti ananasul sau desfaci conserva, pui in fiecare “carticica” cite o bucata de fruct. Pina se incinge cuptorul la 200 de grade, amesteci intr-un castron trei linguri de ulei de masline, o lingura de mustar de Dijon (din cel adevarat, cu boabe in el), o lingura de sos de soia si cite un praf de cimbru, oregano si busuioc. Torni toata zeama asta peste tava de sticla termorezistenta plina de carticele de pui cu pagini de ananas si completezi cu o ceasca de apa. Bagi tava la cuptor si, dupa un sfert de ora, imbaiezi “biblioteca” cu sosul din tava. Mai lasi inca 15 minute si savanta reteta de pe retete-istete.ro e gata. Mai trebuie doar sa pui linga ea niste bulgur fiert si sa poftesti pe toata lumea la… lectura. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:10 PM |
|