![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Rulada cu ciuperci
Foaie: 100 g faina 100 ml ulei 500 ml lapte 5 oua 1 lingurita rasa sare un servet curat de bucatarie Umplutura: - 500 gr. ciuperci champignon maruntite; - 2 cepe tocate, - 1-2 oua, - patrunjel si/sau marar, - sare si piper. Se amesteca faina cu uleiul intr-o craticioara de 1 l. Arata ca untura la temperatura camerei. Se adauga laptele clocotit. Se pune pe foc si se amesteca continuu la foc mic pana incepe sa se desprinda de pe vas si se aduna in mijloc ca o bila (dureaza cam 10 minute). Se bat albusurile spuma tare. Se lasa putin sa se raceasca compozitia si se adauga pe rand cele 5 galbenusuri, sarea si albusurile. Se amesteca cu atentie de jos in sus avand grija sa nu se lase. Se pune hartie de pergament in tava. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii. Se da la cuptor la foc mic aproximativ 20 minute. Intre timp, se pregateste umplutura: se calesc in putin ulei ciupercile, ceapa, apoi se amesteca cu sare, piper, patrunjel/marar. Umplutura trebuie sa scada bine, nu se lasa apoasa. Cind este coapta foaia, se scoate din cuptor. Se ia un servet curat de bucatarie si se uda cu apa rece. Se stoarce FOARTE bine si se intinde pe masa. Foaia fierbinte se ruleaza in prosopul umed unde va sta 10 minute. Atentie! Foaia trebuie pusa cu dosul (partea de jos) pe prosop; daca o intoarceti, se lipeste. Apoi, se desface din servet, se intinde foaia si se umple cu ciupercile. Se ruleaza si gata pentru a fi mincata. Placintele cu varza ca la mamaie acasa Pentru aluat: 1 cana lapte, 1 galbenus, 1 lingura ulei, 2 lingurite de zahar , 2 lingurite de sare, 1 lingura de drojdie 500 gr de faina Pentru umplutura: Varza murata taiata foarte fin piper putin ulei Se face aluatul exact ca la tarta cu bacon si ceapa, adica: se amesteca drojdia cu zaharul, pana se obtine o pasta, apoi se adauga laptele caldut, sarea, uleiul si galbenusul, apoi se incorporeaza faina. Se lasa la cald aproximativ trei sferturi de ora. Se caleste varza in care am turnat piper din belsug. Se intinde aluatul, se taie in patrate (aproximativ), care se umplu cu varza calita, apoi se formeaza placintele aducind arginile alualutlui spre mijloc si se asaza in tava in care am pus hartie de copt, dupa care se ung cu ou. Se lasa la cuptorul preincalzit aprox. trei sferturi de ora (depinde de cuptor), pana ce sunt coapte si rumenite bine. Merg. de minune un vin rosu. (IMG:style_emoticons/default/estiok.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 06:31 AM |
|