![]() |
![]() |
ciucinica |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)
ma puteti ajuta? |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Aperitv cu vinete, orez si creveti
Cantitati pentru 6 persoane 3 vinete (in jur de 1 kg)) 150 gr orez ulei de masline (e de preferinta!) 1 ceapa 50ml vin alb 250 gr creveti mici, curatati 400 gr zeama de legume 3 linguri patrunjel sare, piper 2 cesti suc de rosii cu busuioc (sau fara!) Mod de preparare· 1) Curatati vinetele de coaja taiati-le felii in lung si dati-le cu sare. Lasati-le intr-o strecuratoare mare 30 min ca sa se duca gustul amarui, apoi le spalati si le stoarceti de apa. Le prajiti in ulei incins. Nu puneti mult ulei, ca il inghit pe tot. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) 2) Caliti putin ceapa. Adaugati orezul si continuati calirea. Stingeti cu vinul alb si turnati zeama de legume. Lasati orezul sa fiarba pina se resoarbe toata zeama. Adaugati crevetii si patrunjelul, sarea si piperulproaspat macinat si amestecati usor. 3)P uneti jumatate din feliile de vinete intr-o tava micuta,d easupra orezul obtinut si pe deasupra restul vinetelor. 4) Coaceti la cuptor 30 min la foc mic. 5) Serviti cald cu sos de rosii cu busuioc (preparat im casa din rosii, usturoi si bucuioc verde) Oua cu creveti-6oua -100creveti -2dl. maioneza -2 foi de salata -2rosii tari -1lingura suc de lamaie -1 praf de ardei iute Se pun ouale la fiert. Intre timp se pun foile de salata si rosiile taiate in farfurii. Cand ouale sunt reci, se taie in doua si se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se dau prin sita, se amesteca cu crevetii taiati, maioneza, sucul de lamaie si ardeiul iute. Se umple albusurile cu aceasta compozitie si se aseaza in farfuriile pregatite. Salsa de creveti: -300 gr.creveti -1 ceapa -100gr.mazare fiarta -1 lingura de praf de curry -100 gr.smantana -unt (pt. prajit) -se taie marunt ceapa si se pune la prajit in unt.se adauga crevetii si se lasa sa se prajeasca un pic la foc tare. adaugati mazarea cu apa si delikat, si cu lg. de curry.Se amesteca totul bine si se adauga smantana, se ia de pe foc. Se serveste cu orez. Salata cu creveti Tai salata verde (cu cat pui de mai multe feluri cu atat e mai bine),peste salata tai 1-2 rosii,peste rosii adaugi salsa rosa (se numeste si salsa cockteil),intre timp fierbi creveti,ii pui peste salsa ,presari totul cu porumb fiert,stropesti cu ulei de masline,sare si otet (de preferinta otet balsamic) amesteci totul si ...gata! Creveti in foi de placinta Ingrediente: -maioneza -pasta de tomate -zahar -mustar iute -vin sec -smantana -creveti -foi de placinta -unt -taitei proaspeti -uei -salata verde -sare si piper Sosul se face amestecand maioneza cu pasta de tomate, mierea, mustarul, vinul sec si smantana. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Se unge o foaie de placinta cu putin unt topit, se aseaza o a doua foaie deasupra si se taie in trei fasii. Se aranjeaza cate 2 creveti pe fiecare fasie, astfel incat cozile sa iasa putin afara la fiecare capat, apoi se ruleaza. Se leaga cate doi taitei( fideluta) in jurul ruloului. Se procedeaza asa cu toti crevetii. Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile cu creveti timp de 2-3minute, pana cand devin aurii. Se scot rulourile se scurg bine de ulei si se mentin la cald. Se servesc cate 2 rulouri la portie aranjate pe foi de salata, cu sosul preparat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 04:27 AM |
|