![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Varza rosie calita - 4 persoane
1 mar mare mai acrisor 800 g varza rosie (curatata si taiata fideluta) 40 g untura de gasca 1 lingura zahar 1 ceapa impanata cu 1 foaie dafin si 2 cuisoare 2 linguri otet rosu 100 ml vin rosu Marul se curata de coaja si se taie in bucatele mici (cotorul se arunca). Untura cu zaharul se infierbanta se adauga marul si se caramelizeaza usor. Se adauga varza si ceapa. Se stinge cu otetul, apoi se adauga vinul si 100 ml de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, cu capac 40 min. Se amesteca din cand in cand. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Orez cu fasole in stil cubanez (Congri)
Pentru fasole: 1 cana fasole uscata (rosie de preferat) 2 litri apa 1/2 ceapa mica (netocata) 1/2 de ardei verde (bucata intreaga) 2 catei de usturoi (intregi) 2 fire de coriandru verde (sau patrunjel daca nu e coriandru) 1/2 lingurita chimen pisat Pentru orez: 1 1/2 cani orez, spalat in cateva ape 2 cani cu ceapa tocata 3 linguri de ulei (de preferat de masline) 1/4 cana cu ardei verde sau gogosar, taiat cubulete mici 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita maghiran faramitat Pentru fasole: Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cat sa o acopere cu vreo 5 centimetri, pentru 4 ore sau peste noapte. Se scurge, Se fierbe si se schimba apa de mai multe ori, pina fasolea incepe sa-si lepede invelisul. Apoi se pune in 2 litri de apa cu restul ingredientelor si se aduce la fiert pe foc mare, apoi se micsoreaza focul la mediu. Se fierbe acoperit, amestecand din cand in cand, pana cand fasolea e fiarta (cam 50 de minute). Se sareaza si se strecoara de zeama, care se pastreaza si ea. Se arunca ceapa, usturoiul, ardeiul si firele de coriandru. Pentru orez: 3-4 cani de zeama de la fasole se da in fiert intr-o cratita pe foc mediu. Se pune orezul si se da in fiert. Se reduce focul la mediu-mic, se acopera si se fierbe 20 de minute, pana cand aproape tot lichidul este absorbit. Se "desface" (dezlipeste) orezul cu o furculita. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare pe foc mediu-mare. Se pune ceapa, ardeiul, usturoiul, chimenul si maghiranul, se soteaza pana cand ceapa se aureste, cam 5 minute. Se adauga orezul si fasolea, se lasa sa se incalzeasca totul, inca 5 minute, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste cu orice friptura de porc sau pui. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 01:36 AM |
|