![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Varza rosie calita - 4 persoane
1 mar mare mai acrisor 800 g varza rosie (curatata si taiata fideluta) 40 g untura de gasca 1 lingura zahar 1 ceapa impanata cu 1 foaie dafin si 2 cuisoare 2 linguri otet rosu 100 ml vin rosu Marul se curata de coaja si se taie in bucatele mici (cotorul se arunca). Untura cu zaharul se infierbanta se adauga marul si se caramelizeaza usor. Se adauga varza si ceapa. Se stinge cu otetul, apoi se adauga vinul si 100 ml de apa. Se lasa la fiert, pe foc mic, cu capac 40 min. Se amesteca din cand in cand. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cacik - sos de castraveti turcesc
Este un sos care merge grozav friptura la gratar. Delicios, racoritor si aromat Un pahar mare de iaurt se pune intr-o strecuratoare cu tifon desupra unui vas, si se lasa la frigider peste noapte (se scurge zerul si iaurtul se ingroasa). 2-3 castraveti maricei (ajustati cantitatea in functie de marime) se dau prin razatoarea cu gauri mari, se presara cu sare si se lasa cateva ore 2-3 catei de usturoi mari, zdrobiti bine sare, piper marar, tocat marunt si menta daca va place, tot maruntita optional, ceapa verde taiata marunt Se scurg castravetii de apa lasata, se pune iaurt cat sa devina o crema, se amesteca restul de ingrediente, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se da la rece, la frigider, cel putin o ora inainte de a fi mincat. Daca sunteti in graba, se poate si cu iaurtul si castravetii nescurse, dar o sa fie un mult mai apos si mai putin patrunzator la gust, ceea ce nu e recomandabil. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 01:03 AM |
|