![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
Am mai gasit ceva interesant, si usor de facut.
PORTOCALE CARAMELIZATE 12 portocale 175 g zahar 125 ml apa Se decojeste o portocala (de preferat fara partea alba) si se taie in feliute f. subtiri. Se pun intr-un vas cu apa care fierbe 2-3 minute, ca sa se inmoaie. Se scurg bine. Se decojesc celelalte portocale, si se curata bine de partea alba, apoi se pun intr-un bol rezistent la foc. Se presare feliutele de coaja deasupra. Se pun zaharul si apa intr-o craticioara, la foc mic, amestecand continuu, pana cand zaharul se dizolva total. Se aduce la fiert, se mareste focul, pana cand siropul isi schimba culoarea – se face caramel auriu. Aveti grija sa nu se inchida prea mult la culoare, pentru ca el isi continua fierberea si dupa ce este luat de pe foc. Daca este prea gros, adaugati 2 lg apa calda. Turnati caramelul peste portocale, lasati sa se raceasca. Puneti la frigider, lasati sa stea peste noapte. Pentru a servi, transferati portocalele si caramelul intr-un bol sau o farfurie, adaugati frisca daca doriti. Nota: daca doriti, portocalel pot fi taiate in felii subtiri rotunde, si prinse cu scobitori inainte de a turna caramelul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 09:35 PM |
|