![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 239 Joined: 17-December 05 From: Grecia Member No.: 113 ![]() |
SOUFFLÉ DE MIGDALE SI AMARETTO
4 macaroane (prajituri) 75 ml Amaretto di Saronno 150 ml lapte 1 picatura esenta vanilie 15 g unt 25 g faina 4 galbenusuri (1 separat) 4 albusuri 25 g zahar zahar pudra Pt. pureul de migdale: 75 g migdale fulgi (taiate felii f.subtiri) 150 ml lapte 2 lgt zahar Se face pureul de migdale: se pun migdalele, laptele si zaharul intr-o cratita pe foc. Cand incep sa fiarba, se micsoreaza focul, se lasa cateva minute. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se pun in blender si se maruntesc de tot. Se ung 4 forme de soufflé cu diametrul 7,5 cm, apoi se presara putina faina. Se inmoaie macaroanele in ½ din Amaretto, si se pune cate o macaroana taiata in 4 in fiecare forma. Se face soufflé-ul: se pune 2/3 din lapte intr-o cratita cu fundul gros, cu vanilia si untul, se tine pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se adauga restul de lapte, amestecand, apoi faina si un galbenus. Se pune iar pe foc, pana se ingroasa, amestecand. Se adauga restul de galbenusuri si se mai tine 2 minute la foc mic. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se bate iar. Se amesteca pureul de migdale cu cel de soufflé si restul de Amaretto. Se adauga albusurile spuma, incet incet. Se pune in forme, se da la cuptorul preincalzit la 220 grade 10-12 minute. Se pudreaza cu zahar. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:53 PM |
|