![]() |
![]() |
ciucinica |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)
ma puteti ajuta? |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/P3070018.jpg)
Spaghetti cu fructe de mare (caracatita baby si midii) in sos de rosii cu masline verzi si negre - 16 caracatite baby (crude - congelate sau proaspete de la pescarie sau raioanele specializate din supermarket) - 20 de midii (crude - congelate sau proaspete de la pescarie sau raioanele specializate din supermarket) - 3-4 cepe verzi mai marisoare curatate - 6 catei de usturoi curatati si taiati lamele - 6 masline verzi fara simburi - 6 masline mari negre fara simburi - 1 cutie de rosii decojite de foarte buna calitate pasate binisor - 50 ml vin alb sec bun - ulei de masline - parmezan ras pe loc - patrunjel verde pentru ornat - sare - piper proaspat macinat - spaghetti pregatite dupa indicatiile de pe cutie (eu folosesc Barilla) Intr-o tigaie mare si incapatoare pune vreo 4 linguri de ulei de masline si il incingem. Aruncam usturoiul inauntru si il tinem vreo 15 secunde, pina capata o usoara culoare aurie. Punem apoi caracatitele si le pirpalim vreo 10 minute dupa care adaugam putina apa clocotita si le lasam sa fiarba vreo 20 de minute pentru a se inmuia bine. Daca apa se evapora, mai adaugam tot apa clocotita cit sa le tina acoperite. Cind caracatita este inuiata bine si apa s-a evaporat aproape de tot si incepe sa sfiriie, adaugam midiile si ceapa verde taiata mic. Calim la foc mediu pentru vreo 10 minute dupa care adaugam vinul. Punem apoi rosiile pasate si sucul din conserva si maslinele si lasam sa fiarba pina cind sosul devine grosut. Gustam si potrivim de sare daca mai este nevoie si oprim focul. Pregatim spaghetti conforma indicatiilor de pe cutie (preferati intotdeauna o marca mai ua, din griu dur, pentru a nu se face terci la fiert). Cind sint gata le scurgem si le punem inapoi in cratita in care au fiert cu putin unt (cam o lingura pentru fiecare suta de grame de spaghetti nefierte). Punem pe farfurie, adaugam sosul si risnim piper negru. Ornam cu frunzulite de patrunje verde dupa cum ne taie capul, din avion.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mincam cu parmezan ras pe loc. Pofta buna. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 04:09 AM |
|