IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cum se gatesc fructele de mare, Retete pentru scoici/midii, stridii, creveti, calamari, caracatita, et
ciucinica
post May 10 2007, 12:00 PM
Post #1





Musafir






as vrea sa-i pregatesc sotului meu scoici....si chiar nu stiu cum ca sa nu gresesc...eu nu am incercat niciodata pentru ca nu imi plac (cred)

ma puteti ajuta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Mar 9 2010, 03:58 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/P3070018.jpg)


Spaghetti cu fructe de mare (caracatita baby si midii) in sos de rosii cu masline verzi si negre
- 16 caracatite baby (crude - congelate sau proaspete de la pescarie sau raioanele specializate din supermarket)
- 20 de midii (crude - congelate sau proaspete de la pescarie sau raioanele specializate din supermarket)
- 3-4 cepe verzi mai marisoare curatate
- 6 catei de usturoi curatati si taiati lamele
- 6 masline verzi fara simburi
- 6 masline mari negre fara simburi
- 1 cutie de rosii decojite de foarte buna calitate pasate binisor
- 50 ml vin alb sec bun
- ulei de masline
- parmezan ras pe loc
- patrunjel verde pentru ornat
- sare
- piper proaspat macinat
- spaghetti pregatite dupa indicatiile de pe cutie (eu folosesc Barilla)

Intr-o tigaie mare si incapatoare pune vreo 4 linguri de ulei de masline si il incingem. Aruncam usturoiul inauntru si il tinem vreo 15 secunde, pina capata o usoara culoare aurie. Punem apoi caracatitele si le pirpalim vreo 10 minute dupa care adaugam putina apa clocotita si le lasam sa fiarba vreo 20 de minute pentru a se inmuia bine. Daca apa se evapora, mai adaugam tot apa clocotita cit sa le tina acoperite.
Cind caracatita este inuiata bine si apa s-a evaporat aproape de tot si incepe sa sfiriie, adaugam midiile si ceapa verde taiata mic. Calim la foc mediu pentru vreo 10 minute dupa care adaugam vinul. Punem apoi rosiile pasate si sucul din conserva si maslinele si lasam sa fiarba pina cind sosul devine grosut.
Gustam si potrivim de sare daca mai este nevoie si oprim focul. Pregatim spaghetti conforma indicatiilor de pe cutie (preferati intotdeauna o marca mai ua, din griu dur, pentru a nu se face terci la fiert). Cind sint gata le scurgem si le punem inapoi in cratita in care au fiert cu putin unt (cam o lingura pentru fiecare suta de grame de spaghetti nefierte).
Punem pe farfurie, adaugam sosul si risnim piper negru. Ornam cu frunzulite de patrunje verde dupa cum ne taie capul, din avion.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mincam cu parmezan ras pe loc.
Pofta buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
ciucinica   Cum se gatesc fructele de mare   May 10 2007, 12:00 PM
kalua   Eu am facut cu midii numai astea doua retete: ...   May 10 2007, 09:39 PM
dr_wise   Mie imi plac la nebunie midiile pane(in aluat de c...   May 10 2007, 09:49 PM
divi2007   mai merge si cu bere mai ales daca sunt prajiti ma...   May 10 2007, 10:02 PM
dr_wise   Of course, dar pe mine berea ma baloneaza.   May 10 2007, 10:08 PM
kalua   hai mai, cum sa bei bere la scoici? :nusepoate: ...   May 10 2007, 10:19 PM
divi2007   kalua daca e sa ma intrebi sau sa recomand ce manc...   May 10 2007, 10:22 PM
Maàt   Fisherman's Spaghetti -Add shrimp and mussel ...   Jun 4 2007, 10:29 PM
kalua   Cu mult mai putin ulei de masline si fara unt (unt...   Jun 13 2007, 09:53 PM
fortelady   edit: mutate de la peste... da' cineva ma p...   Aug 3 2007, 10:47 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 04:09 AM