IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru aperitive, gustari si antreuri, idei de hors d'oeuvre, entrée, antipasto, meze
Diana.
post Dec 30 2005, 11:33 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE
Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata  :D
Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano.

h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon).

Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor.
E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Mar 9 2010, 07:06 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/placinta03.jpg)

Placinta cu brinza Feta (sau telemea de oaie si capra)
- 400 grame de brinza Feta (facuta de La Dorna ori Olympus, nu rahatul la cremos pe care il fac alte marci!) sau telemea de oaie si capra; ori numai de oaie
- un pachet de foi din comert
- 5 oua
- 6 linguri de ulei - daca e de masline, cu atit mai bine
- optional: daca brinza e foarte sarata si nu aveti timp sa o lasati la desarat vreo 6 ore in apa rece, adaugati cca 100 grame de brinza de vaci. Daca brinza de vaci e mai apoasa, puneti si doua linguri babane de gris (eu nu ma dau in vint, am impresia ca e inmultita ci de-a sila, insa se practica)
- + ulei pentru uns foile


Decongelati pachetul de foi de placinta la temperatura camerei. Cind sint ok, numai atunci va apucati de placinta cu Feta.
Aprindeti cuptorul si lasati sa se infierbinte cit faceti placinta.
Spargeti brinza in bucati cu o furculita. Adaugati ouale si cele 6 linguri de ulei si amestecati. Nu va stresati sa amestecati ouale perfect!
Secret: nu e nevoie sa faceti brinza ca o crema, e mai gustoasa placinta daca ramin si bucatele mai marisoare.

Puneti hirtie de copt intr-o tava. Daca stiti ca va cam arde cuptorul, puneti doua foi.
Ungeti foile de placinta cu ulei cu ajutorul unei pensule de patiserie si puneti-le cite doua, una peste alta. O singura foaie se va rupe, trei sint prea multe.
Intindeti umplutura, neuniform. Infasurati in sul. Nu stringeti foarte tare sulul, insa nu il lasati nici labartat.
Repetati procedeul pina terminati foile. De obicei, dintr-un pachet ies 4 suluri (pachetul are are 8 foi).
Puneti sulurile de placinta in tava pe masura ce le faceti.
Cind ati teminat, ungeti sulurile pe deasupra ulei, folosindu-va de o pensula. Nu exagerati cu uleiul folosit, ci puneti doar cit sa aibe o pelicula.
Dati apoi placinta la cuptor la foc mic spre vioi pe o treapta mai jos decit mijlocul inaltimii cuptorului.
O sa va dati seama cind e coapta cind isi schimba culoarea si devine aurie. De obicei e bine sa o verificati dupa vreo 30 de minute.
Scoteti-o din cuptor, acoperiti-o cu un servet si lasati-o "sa ocoleasca tarlaua" vreun sfert de ora. Apoi taiati si mincati.
Pofta buna!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Retete pentru aperitive, gustari si antreuri   Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo   Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom...   Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt   Jan 2 2008, 06:23 PM
kalua  
Oua umplute cu pateu de ficat Se fac ca ou...   Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg   oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ...   Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny   Tarta cu legume Aluat cam 350 de grame de faina (...   Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores   Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c...   Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7   Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween  
Pateuri cu ciuperci -aluat frantuzesc -1 ou -susa...   Nov 14 2008, 10:29 AM
Cleo   hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii n...   Dec 23 2008, 12:35 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 08:46 PM