![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cornulete de post Ingrediente: 250 g margarina, 50 g zahar, 3 linguri de rom, coaja de lamâie, 205 g faina, gem sau rahat pentru umplutura. Mod de preparare: Se freaca margarina cu zaharul pâna se face spuma. Se adauga pe rând celelalte ingrediente, se framânta bine, astfel incât sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma specifica. Se pun la copt la foc potrivit. Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca, sunt date cu zahar pudra din belsug. Cornulete fragede Ingrediente: 1 pachet margarina, 5 linguri apa, 1 lingura otet, 10 g sare, faina cât cuprinde pentru a se obtine o coca buna de intins, gem sau rahat. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta medie, cu margarina, apa, faina, sare. Se imparte in parti egale (dupa ochi) si se umplu cu gem sau rahat. Se impaturesc si se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute. Timp de prepare: 30 de minute |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Jeleu de lamaie
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00120.jpg) Ingrediente: - 2 lamai marisoare - 300g + 50g zahar Intr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie. Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem TOTI samburii. Punem apoi totul (pulpa, sucul si coaja lamailor) intr-un bol de mixer si mixam pana devine pasta. Intr-o craticioara punem la foc micut (eventual deasupra unei placi mai groase de fonta, pentru a proteja fundul craticioarei) pasta obtinuta si zaharul. Amestecam constant si lasam sa fiarba 30 minute. Deci 30 minute de cand incepe sa fiarba nu de cand punem craticioara pe foc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Captusim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de lamaie. Eu am pus-o intr-un strat cam subtire pentru ca imi era teama ca nu se va inchega, insa data viitoare voi face stratul mai gros pentru ca acum stiu: se incheaga BETON (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si se taie frumos. Lasam sa se raceasca bine (eu am lasat pana a doua zi, pentru ca am inceput reteta seara) si apoi taiem bucatele potrivit de mari. Pe o tavita punem cele 50g zahar si tavalim prin el fiecare bucatica de jeleu. Le asezam pe o alta tavita si le mai lasam un picut, apoi le putem servi. Sunt delicioase si racoritoare, o alternativa mai sanatoasa a bomboanelor din comert. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00097.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00104.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00105.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00106.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00109.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00110.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00116.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00115.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 11th May 2025 - 08:46 PM |
|