IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Stiri IT & C
Diana.
post Oct 28 2006, 11:41 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Sfaturi de la APC - Nu purta telefonul mobil la curea!
# Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania a facut publica o serie de sfaturi pentru reducerea riscurilor legate de folosirea excesiva a telefoanelor mobile. Vorbiti putin in locurile cu semnal slab. Cu cat aveti mai putine liniute la antena, cu atat mobilul emite semnale mai puternice.
# Evitati telefoanele in masina si in tren. In automobil, mobilul emite la putere maxima pentru a compensa receptia defectuoasa. Caroseria reflecta undele electromagnetice, iar expunerea la radiatii creste. O antena exterioara de masina diminueaza efectul. In tren efectul e similar.
# Filtrele de radiatie nu sunt folositoare. Materialele folosite pentru a "inghiti" radiatiile nu fac decat sa forteze telefonul sa treaca automat la putere maxima. Veti fi, astfel, supus unor radiatii de intensitate mai mare.
# Nu folositi telefoanele in spital. Se recomanda inchiderea mobilelor in incinta spitalelor. Undele emise de telefoane pot interfera cu aparatele medicale.
# Protejati copiii! Nu puneti un mobil pornit in caruciorul copilului. Emite unde electromagnetice si in afara convorbirii.
# Nu purtati mobilul in toc, la curea. E inutil sa expui undelor electromagnetice oasele soldurilor si organele din zona. Cel mai bun loc in care sa purtati mobilul este in geanta, rucsac, poseta sau borseta.
# Inchideti telefonul in timpul noptii. Pastrati-l in afara dormitorului sau, daca trebuie sa il aveti la indemana, tineti-l la minimum un metru distanta de pat.
# Conectarea. La realizarea conectarii numarului format, aparatul emite la capacitate maxima. Duceti aparatul la ureche, dupa ce a fost stabilita legatura cu persoana apelata.
# Kituri hands-free. Dispozitivele de tip "maini libere" pot fi utile atunci cand conduci. In privinta riscurilor de sanatate, studiile sunt contradictorii. Unii spun ca sunt benefice, altii ca fac mai mult rau decat bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Apr 9 2010, 08:30 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Dilemă în tridimensional: avem televizoare 3D, dar nu şi conţinut
Primele echipamente 3D sunt disponibile de ieri pe piaţa din România. Pentru suma de 2.300 de euro poate fi achiziţionat un sistem format din televizor TV-player Blu-ray şi ochelari compatibili 3D. Mai e nevoie însă de puţină răbdare până la disponibilitatea DVD-urilor cu conţinut 3D.

Acerbă competiţie în trei între giganţii asiatici ai electronicelor, provocată de lansarea primelor televizoare 3D, cu "accesoriile" high-tech de rigoare. Deşi duelul anunţurilor a fost câştigat iniţial de Panasonic, iată că primii care aduc echipamentele 3D sunt cei de la LG. Compania sud-coreeană a prezentat ieri un televizor LCD FULL HD cu tehnologie 3D (LD920, 47 inci), alături de player-ul Blu-ray 3D model BX580.

Un filtru polarizant care se regăseşte pe suprafaţa ecranului facilitează vizionarea conţinutului 3D astfel încât, cu ajutorul ochelarilor polarizanţi, fiecare ochi vede doar imaginile care îi sunt dedicate. Televizorul LD920 este disponibil la un preţ recomandat de 2.000 euro, iar player-ul Blu-ray la un preţ de 300 euro. Modelul LD920 oferă şi conexiune USB 2.0, consumul de energie este considerabil redus prin tehnologia Smart Energy Saving iar cu TruMotion 200 Hz dispare senzaţia de distorsionare a imaginilor. Şi nu în ultimul rând: ochelarii sunt incluşi în accesoriile televizorului.

SĂPTĂMÂNA 3D
Săptămâna viitoare va veni rândul altor producători de electronice să aducă la raft "pachetele" 3D pe piaţa din România. Pe 13 aprilie, japonezii de la Panasonic vor lansa primul lor sistem Full HD 3D. Sistemul home cinema este format dintr-o plasmă VIERA VT20 HDTV cu diagonala de 50 inci, o pereche de ochelari 3D şi un player Blu-ray 3D (model BDT300). Preţul estimat al sistemului este de 2.900-3.000 de euro. Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane
utilizează metoda redării secvenţiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atât pentru ochiul stâng cât şi pentru cel drept, la rezoluţie full HD (1.900x1.080 pixeli).

Pe 15 aprilie, coreenii de la Samsung lansează LED TV 3D cu player-ul Blu Ray 3D şi ochelarii 3D activi, la un preţ de aproximativ 2.000 euro. Gama de televizoare include seriile 7000 şi 8000 (conectivitate Internet@TV). Echipamentul TV are încorporat procesorul 3D Hyper Real, optimizat pentru a permite compatibilitatea cu mai multe formate 3D dar şi pentru conversia în timp real de la 2D la 3D. Tehnologia poate fi aplicată la orice tip de imagine 2D. De asemenea, utilizatorii pot ajusta gradul efectelor tridimensionale după preferinţă, din meniul televizorului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 9th May 2025 - 05:44 AM