![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Spaghete cu sos de peste
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC00307.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC00306.jpg) Ingrediente: - 3 cepe verzi - 5 catei de usturoi - 4 linguri ulei - 400g file de peste (eu am folosit hering si o conserva de ton in suc propriu) - o cana de bulion - 2 linguri sos de soia - sare si piper dupa gust Punem la calit in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt. Adaugam pestele taiat in bucati potrivite. Mai lasam pe foc cateva minute (vreo 10), apoi adaugam sosul de soia si bulionul. Potrivim de sare si piper. Eu am servit acest sos cu spaghete integrale. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 29th June 2025 - 08:44 PM |
|