![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Mancarica de naut cu ardei
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC00293.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC00295.jpg) Ingrediente: - 250g naut - 4-5 ardei grasi (eu am adaugat si un gogosar rosu) - doua cepe potrivite - 4 linguri ulei - o jumatate capatana usturoi - doua linguri pasta de tomate - o lingurita delikat de legume - sare si piper dupa gust Nautul se pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi. A doua zi il clatim bine si il pitem folosi. Punem la calit in ulei ceapa si usturoiul taiate marunt si ardeiul taiat fasiute. Le lasam pana se inmoaie bine. Adaugam pasta de tomate, amestecam bine si lasam 5 minute la foc potrivit. E momentul sa adaugam nautul inmuiat si clatit. Turnam apa calda pana acopera toate boabele, acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert, amestecand din cand in cand. Boabele sunt fierte atunci cand se sfarama usor intre degete. Punem delikatul si potrivim de sare si piper. Servim alaturi de salata de cruditati sau de muraturi. Pofta buna! Si pentru ca mi-a mai ramas ramas , a doua zi am blenduit restul de mancarica, fara sa mai adaug nimic si a rezultat un delicios Pireu rosu de naut (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/mancaruri%20cu%20si%20fara%20carne/DSC00297.jpg) Am servit alaturi de mamaliguta rece si muraturi. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 08:03 PM |
|