IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Un condiment pe zi. Despre mirodenii mai mult sau mai putin cunoscute la noi, Despre condimentele folosite in bucatariile lumii
Diana.
post Jan 5 2010, 05:24 PM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Index alfabetic condimente si mirodenii
ANNATTO - BIXA ORELLANA
ANASON - PIMPINELLA ANISUM
ARDEIUL IUTE. Feluri de ardei iuti
BOIA DE ARDEI - CAPSICUM ANNUUM
CAPERE - CAPPARIS SPINOSA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post May 12 2010, 10:46 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/mpaxarika/cardamom-verde.jpg)
Cardamom verde - (Elettaria cardamomum)
Cardamomul verde este o planta condiment inrudita cu ghimbirul, insa spre deosebire de acesta, cardamonul verde isi pierde foarte repede aroma, de aceea in bazarurile de condimente se vinde sub forma de pastaie, urmand ca moabele sa fie recoltate si macinate chiar inainte de folosire. Cardamonul creste in padurile tropicale, avand nevoie atat de umiditate si caldura cat si de umbra. Cardamomul verde are un gust foarte placut, usor lamaios, avand o aroma specifica foarte tare.

Desi India este cel mai mare producator de cardamon, exporta doar o parte infima, datorita imensei cerinte interme, cardamomul fiind un preparat de baza in bucataria indiana. Cardamomul este folosit la prepararea cafelei, fiind cunoscut ca si cel mai placut mirositor condiment. Cafeaua arabeasca este renumita pentru aroma de cardamom, care fie se macina impreuna cu cafeaua, fie se inmoaie boabele in cafeaua fiarta. Dupa sofran si vanilie, care sunt considerate cele mai scumpe condimente, cardamomul este al treilea.

In bucataria orientala, cardamomul este utilizat la o varietate de preparate, incepand cu preparatele din orez si carne, diverse sosuri, si manaruri de legume. Cardamomul este unul dintre ingredientele de baza ale faimosului preparat indian biriyani, care se prepara din straturi de orez aromat si tocana de legume cu carne, care se inchid ermetic intr-un vas de lut si se dau la cuptoprul special indian.

In bucataria europeana insa, cardamomul este prea putin cunoscut, insa este folosit in special in produsele de patiserie si dulciuri. Multe dintre prajiturile aromate si turta dulce sunt condimentate cu anason, scortisoara, cardamom sau cuisoare. Cardamomul, scortisoara, cuisoarele si piperul negru sunt ingredientele ceaiului chai masala, un adevarat lux.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 06:55 AM