![]() |
![]() |
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Va propun sa punem aici cele mai frumoase poezii, bucati de suflet care ne-au bucurat si ne-au inspirat candva. Abia astept sa ma bucur de preferatele voastre si de versurile pe care le considerati demne de impartasit. :-*
Nu pot spune ca am o poezie preferata, imi plac versurile atat de mult ca imi pare sacrilegiu sa aleg doar una. Astazi, un text care ma inspira adesea. "FORMULAR" - Grigore VIERU - Numele de familie si prenumele? - Eu. - Anul de nastere? - Cel mai tanar an: cand se iubeau parintii mei. - Originea? - Ar si seman dealul acel din preajma codrilor. Stiu toate doinele. - Profesiunea? Imi iubesc plaiul. - Parintii? - Am numai mama. - Numele mamei? - Mama. - Ocupatia ei? - Asteapta. - Ai fost supus judecatii vreodata? - Am stat niste ani inchis: in mine. - Rubedenii peste hotare ai? - Da. Pe tata. Ingropat. In pamant strain. Anul 1945. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Minciuni ce spun ADIO
Aleg mereu doar câte un gând, dar dintr-o mie Din clipa-n care te-am văzut şi până acum Şi n-am crezut vreodată c-o să fie Făptura mea făcută ca praful de pe drum. Să nu o iei ca vină, doar soarta e aşa Împrejurările te vor convinge că nu mint Mai bine ai fugii departe, mai bine ai pleca Te voi iubi mereu şi să nu fii cu mine, asta simt. Aşa mă resemnez şi dacă vrei doar du-te Nu sunt nebun să lupt cu morile de vânt Ai grijă doar cum fugi, picioarele-s cam scurte Şi nu pot ţine pasul cu gândul meu bolând. Mai bine tac şi nu te amăgesc cu vorbe Şi-ţi dăruiesc ce am mai scump şi mai de preţ Doar fapta mai rămâne ca fiinţa ta s-aprobe Precis am să ajung a altora dispreţ. Mintea să nu ţi-o încarci cu fapte de la mine Nu pot să-ţi dăruiesc mai mult de dragoste Am fost doar un amant şi te-ai simţit doar bine Să nu mă mai iubeşti că sânt o pacoste. Iar nopţile de vară şi toamnă petrecute Şi promenade lungi mereu sub clar de lună Au fost urâte, seci şi mult prea neplăcute Nici nu mai mi-amintesc chiar te-am ţinut de mână? Nimic nu se repară, e totul dărâmat Au fost nişte fantome, o simplă închipuire Şi paşii pe alei prin parc pe-unde au călcat Au fost spălaţi de ploi, nu e nici amintire. Nici frunze n-au fost verzi, nici n-au căzut din pomi Căci pomii sunt golaşi aşa au fost mereu Defapt nu sunt alei sunt doar nişte minciuni N-au fost nici flori de tei şi nici un curcubeu. Acele simţăminte când buzele te dor Nu sunt de la săruturi lascive şi prelungi Nu eşti îndrăgostită doar te-ai lovit şi plângi Unde să nu mă întrebi, precis habar nu am Şi ai să zici că-s rău nebinevoitor Acum mă duc te las, mă duc să sparg un geam Acasă, da, la mine, cel de la dormitor Să se aerisească că este parfumat Mirosul nu mai iese şi nu mai pot dormi Iar noaptea când adorm în blestematul pat Am două trei coşmaruri şi multe insomnii Şi să mă mut am vrut, dar cine a venit Mi-a spus că e o casă umplută cu păcate Şi sunt două fantome care s-au aciuit Şi fac la dragoste… şi sunt şi dezbrăcate Apoi surpriză mare când chipul mi-au văzut Cu stânga împrejur şi pas de defilare Aşa de repede plecat-au şi am vrut Doar o cafea să bea ‘n-ainte de plecare Atunci aşa surprins de groaza lor fugară M-am dus ca să mă uit în singura oglindă O ştii, cea de pe hol, urâtă şi murdară Când colo ce să vezi să nu te mai surprindă Era doar o fantomă urâtă şi cam tristă Avea un zâmbet larg şi-o lacrimă pe faţă Ţinea ceva într-o mână parcă era batistă Cu monograma ta şi-o floare plângăreaţă Şi s-a uitat la mine în ochi m-a şi privit Am inceput să râd, dar cruce mi-am făcut Şi când să termin crucea pe faţă m-a plesnit Când să îi spun ceva şi graiul mi-am pierdut Mi-a spus atunci aşa că jumătatea lui Stă undeva şi plânge şi nimeni nu o vede Să caut şi să fur din patul ei un cui Apoi să il aduc că nu are ce pierde Şi cuiul o să-l bată să poată agăţa Pe celălalt perete jumate de oglindă Că-n ea se oglindeşte mereu fantoma ta Să-i poată alina durerea-i suferindă… Golea Nicolae [size="2"][/size] |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 01:36 AM |
|