![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 28 Joined: 1-June 10 Member No.: 8,637 ![]() |
Buna
Am nevoie de un ajutor sunt italian si vreau sa invat limba romana. acum invat limba si vorbesc si inteleg putin romaneste. ma-m uitat ca este un topic pentru limba italiana...ma bucur (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) puteti sa scrieti exercitii in limba romana? fac un exemplu ca acei italian: Io (venire) .................domani da te. Eu (a veni)...............maine la tine. MANGIARE - SUONARE - GIOCARE Io non ........... mai carne. Paolo ...... la chitarra. Io ...... a calcio ogni domenica A MANCA - A CANTA - A JUCA Eu nu ......... carne niciodata Paolo ........ la chitara Eu ........... fotbal in fiecare dumina. ecc ecc scuzati-ma daca nu scriu bun in romana. sper ca ati fi inteles.... multumesc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,448 Joined: 13-January 06 From: in the middle of nowhere Member No.: 149 ![]() |
Cunosti destul de bine limba romana dupa numai 3 luni de studiu, felicitari (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ! Dar am o curiozitate : de ce doresti sa inveti limba romana?
Exerciţiul nr. 1 Puneţi verbul din paranteză la persoana potrivita 1. Noi (a fi) în cameră. 2. El (a fi) student. 3. Noi nu (a avea) timp. 4. Tu cu cine (a fi)? 5. Eu (a avea) o casă. 6. Ei (a fi) în vacanţă. 7. Voi (a fi) aici. 8. Voi (a avea) o cameră liberă? 9. Tu nu (a fi) străin. 10. Ei (a avea) un apartament. Exerciţiul nr. 2 Puneţi verbul din paranteză la persoana potrivita 1. Tu (a vizita) un muzeu interesant 2. El (a fuma) un pachet de ţigări pe zi 3. Voi (a lucra) împreună 4. Noi (a vizita) un oraş nou Exercitiul nr.3 Puneţi verbele din paranteză la persoana potrivita 1. Eu (a vedea) un film la TV 2. Ea nu (a vedea) fără ochelari 3. Voi nu (a putea + a lucra ) aici 4. Ei (a putea + a veni) cu noi? VERBELE REFLEXIVE A se duce Eu mă duc Tu te duci El se duce Noi ne ducem Voi vă duceţi Ei se duc Exerciţiul nr. 4 Puneţi verbele din paranteză la persoana potrivita 1. Tu unde (a se duce) ? 2. Noi (a se plimba) pe stradă 3. Tu la ce oră (a se întoarce) de la birou? 4. Eu (a se întoarce) la patru 5. Noi (a se duce) la teatru cu un grup de prieteni Exerciţiul nr. 5 Indicaţi forma corectă: 1. a) Dumneavoastră este român? B ) Dumneavoastră sunteţi român? 2. a) Dumneavoastră câte limbi vorbiţi? B ) Dumneavoastră câte limbi vorbeşte? 3. a) Dumneavoastră eşti foarte amabil. B ) Dumneavoastră sunteţi foarte amabil. 4. a) Dumneavoastră sunteţi străini? B ) Dumneavoastră sunt străini? Exercitiul nr.6 Indicaţi prepoziţia corectă : 1. ...... masă sunt nişte flori (pe, din, în) 2. Noi mergem ...... teatru (la, pe, din) 3. ........ cameră sunt patru paturi şi o masă (în, pe, sub) 4. ....... fereastră este o masă (lângă, pe, din) 5. ........ carte este un ziar (sub, din, cu) Exercitiul nr.7 Completaţi adverbul / adverbele potrivite ( aici, acolo, unde, când): 1. ......... sunt mulţi copii. 2. .......... sunt mulţi pomi şi multe flori. 3. ........... pot găsi o librărie? 4. ........... ne putem vedea? Sper sa iti fie de folos exercitiile. Mi-am dat seama ca se gasesc tare greu exercitii online de romana , ce aiurea.... This post has been edited by Laryss_A: Jun 2 2010, 02:16 PM |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 28 Joined: 1-June 10 Member No.: 8,637 ![]() |
- at -Book
wow mulţumesc mult unde li-aţi găsit? (sau l-aşit?) - at -Citystella "scuzati-ma daca nu scriu bun in romana. sper ca ati fi inteles...." scuzati-ma daca nu scriu bine in romana. sper ca ati inteles.... Mmmmh....eu avema să spus "spero che abbiate capito" nu "spero che avete capito" Am fost greşit? Se spune "SĂ aţi fi înţeles"? sper să fi înţeles.... Mulţumesc - at -Laryss_A Pentru ca am prieteni romani şi în plus iubesc limbile straine (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 02:06 AM |
|