Retete cu peste |
Retete cu peste |
kalua |
Jan 16 2006, 12:01 PM
|
Musafir |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
Jun 10 2010, 02:41 AM
|
|
Fondator eLady.ro Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
PEŞTE CA LA GIURGIU
Giurgiuvenii au inventat o mâncărică de săturat docherii şi harabagii, în care peştele e doar pretext şi dare de gust printre altele, mai serioase. 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare, piper cat vă place 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar măcinate Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie Ceapa se toacă cât se poate şi se pune la călit în ulei încins Se stinge prăjeala cu grâu (sau arpacaş) fiert Se adaugă vin, boabe de muştar măcinate, cimbru, sare, piper, se amestecă bine, se lasă să fiarbă înăbuşit încă 5 minute. Se taie roşiile felii Se încinge cuptorul. Peştele sărat, piperat se aşază pe pătura de grâu şi se acoperă cu felii de roşii. Se pune la cuptor, la foc potrivit, cam o jumătate de oră, poate mai puţin. .Se toacă pătrunjelul, se presară peste peşte. |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 10th November 2024 - 08:05 PM |
|