![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
ARDEI UMPLUŢI
Lucrare grea, īn fond, dacă mă gāndesc de cāte ori am fost pus īn faţa unor fierturi fade şi pietroase, cu gust de orez şi rugină apoasă, denumite inconştient ardei umpluţi. Māncare naţională, această găteală poate fi paradiziac de gustoasă, dar numai cu un pic de efort şi cheltuială. - 10 ardei graşi, cāt de mari şi de sănătoşi - 250 g carne porc tocată - 200 g carne viţel tocată - 150 g orez - 1 ceapă mare (da' mare!) sau doua medii - 2 ouă - 1 litru supă de carne - 1 kg de roşii - 1 linguriţă zahăr - 100 ml bulion gros de roşii - 1 pahar smāntānă - sare, piper, la bună plăcere - cimbru, pătrunjel, mărar - 1 lingură untură de gāscă sau 2 linguri ulei Cum se fac ardeii umpluti Se grijesc (se curăţă, se spală, se scot cotoarele) ardeii. Se īnmoaie ceapa pe foc mic īn untură de gāscă. Se toacă verdeaţa. Se amestecă carnea cu ceapa, ouăle, orezul cimbru praf, mărar, sare, piper, 50 ml bulion (unii de pe la Oradea pun şi ceva carne şi slăninuţă afumate, pentru gust). Se umplu ardeii, se căpăcesc cu felii de roşii. Se potrivesc īntr-o cratiţă unsă cu untură sau ulei să stea sprijiniţi unul pe altul, vertical ca nişte falnice turnuri, cu deschizătura īn sus, să poată răsufla la greul căldurii. Se pasează roşiile. Se acoperă ardeii cu supă, vinul şi pasta de roşii proaspete, agrementate de sare, piper, se acoperă, se pun īn cuptor sau pe plită, la foc mic, acoperit, cam un ceas. Se amestecă 50 ml bulion cu smāntānă şi zahărul. După ce a trecut o oră de fiert molcom, poate şi mai bine, şi a scăzut şi zeama, se toarnă sosul de smāntānă ploaie şi se mai lasă īn cuptor, să molcomească şi să capete capacele de roşii o frumoasă culoare auriu-maronie. Se presară aşa, de un pamplezir, pătrunjel verde şi se oferă fierbinţi. Taină: Nu-s chiar buni de pe o zi pe alta, pieliţa ardeilor oxidează şi prinde gust metalic. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 20th July 2025 - 12:57 AM |
|