![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Cornulete de post Ingrediente: 250 g margarina, 50 g zahar, 3 linguri de rom, coaja de lamâie, 205 g faina, gem sau rahat pentru umplutura. Mod de preparare: Se freaca margarina cu zaharul pâna se face spuma. Se adauga pe rând celelalte ingrediente, se framânta bine, astfel incât sa se obtina un aluat potrivit de moale. Se intind foi, se taie triunghiuri. Se umplu cu rahat sau gem si se impaturesc in forma specifica. Se pun la copt la foc potrivit. Dupa ce sunt scoase din cuptor, dar inainte sa se raceasca, sunt date cu zahar pudra din belsug. Cornulete fragede Ingrediente: 1 pachet margarina, 5 linguri apa, 1 lingura otet, 10 g sare, faina cât cuprinde pentru a se obtine o coca buna de intins, gem sau rahat. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta medie, cu margarina, apa, faina, sare. Se imparte in parti egale (dupa ochi) si se umplu cu gem sau rahat. Se impaturesc si se coc la foc potrivit aproximativ 10 minute. Timp de prepare: 30 de minute |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
CHISĂLIŢĂ
- 1 kg prune - 200 g zahăr (sau fără) Prunele se grijesc, se scot sâmburii şi se pun cu sau fără zahăr într-o oliţă, la foc mic. Când s-au muiat şi au şi dat în câteva clocote, se oferă ca ciorbă, cu mămăligă, că aşa e în Oltenia. Deşi lucrare simplă, chisălita e deosebit de importantă în bucătăria oltenească de post, care recita cândva, săptămâni întregi de vară-toamnă, numai meniul simplificat storceală de prune. Mai mult, oltenii mai strâmtarăţi (ce eufemism!) nici nu le mai fierbeau, ci lăsau prunele să se oţetească şi mâncau acreala aceea, extrem de sănătoasă de altfel, cu mămăligă, în loc de orice altă mâncare. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:43 AM |
|