IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Paste, spaghetti, lasagne samd, Retete favorite bune si incercate cu paste fainoase
alessia81
post Jan 31 2006, 09:32 AM
Post #1





Musafir






Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Jun 19 2010, 01:18 AM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Lasagna simpla ( a la Jamie)
Cea mai buna lasagna este cea preparata cu foi proaspete de paste fainoase, care se gasesc la orice supermarket bun. E buna si cu foi uscate, dar acestea trebuie fierte putin înainte de folosire, pentru a se înmuia. La aceasta reteta nu folosesc sos béchamel fiindca dureaza prea mult prepararea — am preferat un sos cu smântâna, care se potriveste de minune. Amestecul de carne de vita si de porc e foarte gustos — se obtine un sos nemaipomenit care poate fi folosit si la spaghete bolognese, cannelloni umplute sau cu ciuperci calite.

Pentru 6 portii ai nevoie de:
4 felii de costita sau bacon afumat, taiate subtire
1 vârf de cutit de scortisoara
o ceapa tocata marunt
1 morcov taiat marunt
2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
2 mâini de verdeata proaspata (salvie, oregano, rozmarin, cimbru)
ulei de masline
400 g pulpa de vita, tocata mai mare
200 g maruntaie de porc, fara piele, tocate
2 conserve de rosii lunguiete, a câte 400 g
2 pahare de vin rosu sau apa
2 foi de dafin
1 dovleac lunguiet, taiat în jumatate, curatat de seminte si feliat
o lingura seminte de coriandru zdrobite
1 ardei iute rosu uscat, zdrobit
sare de mare si piper negru proaspat macinat
400 g foi de lasagna proaspete
400 g mozzarella bucatele

PENTRU SOSUL ALB
500 ml smântâna
3 ansoa tocate marunt
2 mâini de parmezan proaspat ras
optional: putin lapte

Cum se prepara
Încingeti cuptorul la 180oC. Într-o tigaie mare, prajiti la foc mic costita si scortisoara pâna când se rumenesc, apoi adaugati ceapa, morcovul, usturoiul, verdeata si circa 4 linguri de ulei de masline. Amestecati, apoi adaugati carnea de vita si de porc. Prajiti-le circa 5 minute, apoi adaugati rosiile din conserva si vinul sau apa.
Adaugati foile de dafin si lasati totul sa fiarba. Luati niste hârtie cerata, umeziti-o si puneti-o peste tigaie, acoperind-o si cu un capac. Asezati tigaia în cuptorul încins pentru 2 ore sau lasati-o pe aragaz, la foc mic, circa o ora si jumatate. Frecati feliile de dovleac cu ulei de masline, presarati-le cu sare, piper, seminte de coriandru si ardei iute. Puneti dovleacul într-o tava pentru cuptor si coaceti-l timp de 45 de minute.
Când sosul de carne e gata, condimentati dupa gust si puneti-l deoparte. Amestecati smântâna, bucatile de ansoa si o mâna de parmezan; condimentati cu sare si piper. Poate fi nevoie sa subtiati amestecul cu putin lapte. Încalziti cuptorul la 200oC. Frecati cu ulei de masline o tava pentru lasagna, asezati la fund câteva foi de lasagna si întindeti-le peste margini (vezi paginile 10-11). Adaugati un strat de carne, putin sos alb si putin parmezan.
Puneti un strat de bucati de dovleac, apoi repetati straturile, terminând cu o foaie de lasagna acoperita cu sos alb. Puneti deasupra bucatele de mozzarella si presarati niste parmezan. Coaceti în cuptorul încins circa 30-35 minute, pâna când lasagna devine aurie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
alessia81   Paste, spaghetti, lasagne samd   Jan 31 2006, 09:32 AM
kalua   Re: Paste   Jan 31 2006, 11:10 AM
sushi  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 17th June 2025 - 09:42 AM