![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Lasagna simpla ( a la Jamie)
Cea mai buna lasagna este cea preparata cu foi proaspete de paste fainoase, care se gasesc la orice supermarket bun. E buna si cu foi uscate, dar acestea trebuie fierte putin înainte de folosire, pentru a se înmuia. La aceasta reteta nu folosesc sos béchamel fiindca dureaza prea mult prepararea — am preferat un sos cu smântâna, care se potriveste de minune. Amestecul de carne de vita si de porc e foarte gustos — se obtine un sos nemaipomenit care poate fi folosit si la spaghete bolognese, cannelloni umplute sau cu ciuperci calite. Pentru 6 portii ai nevoie de: 4 felii de costita sau bacon afumat, taiate subtire 1 vârf de cutit de scortisoara o ceapa tocata marunt 1 morcov taiat marunt 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt 2 mâini de verdeata proaspata (salvie, oregano, rozmarin, cimbru) ulei de masline 400 g pulpa de vita, tocata mai mare 200 g maruntaie de porc, fara piele, tocate 2 conserve de rosii lunguiete, a câte 400 g 2 pahare de vin rosu sau apa 2 foi de dafin 1 dovleac lunguiet, taiat în jumatate, curatat de seminte si feliat o lingura seminte de coriandru zdrobite 1 ardei iute rosu uscat, zdrobit sare de mare si piper negru proaspat macinat 400 g foi de lasagna proaspete 400 g mozzarella bucatele PENTRU SOSUL ALB 500 ml smântâna 3 ansoa tocate marunt 2 mâini de parmezan proaspat ras optional: putin lapte Cum se prepara Încingeti cuptorul la 180oC. Într-o tigaie mare, prajiti la foc mic costita si scortisoara pâna când se rumenesc, apoi adaugati ceapa, morcovul, usturoiul, verdeata si circa 4 linguri de ulei de masline. Amestecati, apoi adaugati carnea de vita si de porc. Prajiti-le circa 5 minute, apoi adaugati rosiile din conserva si vinul sau apa. Adaugati foile de dafin si lasati totul sa fiarba. Luati niste hârtie cerata, umeziti-o si puneti-o peste tigaie, acoperind-o si cu un capac. Asezati tigaia în cuptorul încins pentru 2 ore sau lasati-o pe aragaz, la foc mic, circa o ora si jumatate. Frecati feliile de dovleac cu ulei de masline, presarati-le cu sare, piper, seminte de coriandru si ardei iute. Puneti dovleacul într-o tava pentru cuptor si coaceti-l timp de 45 de minute. Când sosul de carne e gata, condimentati dupa gust si puneti-l deoparte. Amestecati smântâna, bucatile de ansoa si o mâna de parmezan; condimentati cu sare si piper. Poate fi nevoie sa subtiati amestecul cu putin lapte. Încalziti cuptorul la 200oC. Frecati cu ulei de masline o tava pentru lasagna, asezati la fund câteva foi de lasagna si întindeti-le peste margini (vezi paginile 10-11). Adaugati un strat de carne, putin sos alb si putin parmezan. Puneti un strat de bucati de dovleac, apoi repetati straturile, terminând cu o foaie de lasagna acoperita cu sos alb. Puneti deasupra bucatele de mozzarella si presarati niste parmezan. Coaceti în cuptorul încins circa 30-35 minute, pâna când lasagna devine aurie. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 09:42 AM |
|