IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Fripturi, frigarui, carnuri in general, pentru carnivori
Ala80
post Feb 24 2006, 01:12 PM
Post #1


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura.

pupici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Jul 2 2010, 12:25 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



MIEL LA TAVĂ dupa Radu

• 1 tavă suficient de mare (e păcat să tai mielul Domnului bucăţi)
• 1 miel bun (7-8 kg) uşurat de cap şi gât, de măruntaie şi partea de jos a picioarelor
• sare, piper
• 200 ml untdelemn
• 200 g unt
• 2 pahare vin alb
• 6 — 10 coroniţe de usturoi verde
• 1 căpăţână de usturoi vechi

Se pisează usturoiul.
Mielul nu se spală, se şterge doar cu o ţesătură uscată pe din afară; pe dinăuntru se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet.
Se freacă carnea intens cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei.
Se aşază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grăsimea, se potriveşte mielul cu spinarea în sus.
Se înteţeşte focul.
Se unge cât de des cu grăsime carnea, până prinde crustă şi culoare.
Focul se domoleşte, acum coaja s-a format, se toarnă vinul peste carne, ne pregătim de o aşteptare activă de ungători cu ora (pentru că o să tot ungem vreun ceas friptura noastră cu tot ce e prin tavă şi cu câtă apă cere până intră uşor furculiţa).
Presarăm usturoiul peste carne şi sos, împodobim mielul pentru ultimul său drum cu coroniţele de usturoi verde şi-l mai lăsăm încă zece minute în cuptor, să se desăvârşească
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
ala80   Fripturi, frigarui, carnuri in general   Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004   wow ce-i pustiul asta aici? :( iote ce am eu pe...   Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea   Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor...   Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella   Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p...   Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella   Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo...   Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua   De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM mancare gre...   Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo   Varza a la Cluj Tot cu varza acra se face, ideal ...   Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik   Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D   Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua   Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent...   Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica   Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro...   Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik   Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D ...   Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo   walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est...   Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua   Roastbeef facut la temperatura redusa (TR) ...   Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica   Kalua, ce bunatate!! Multumesc!...   Nov 13 2007, 01:09 AM
kalua   Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit ...   Feb 24 2008, 01:48 PM
Fides   Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picant...   Feb 9 2010, 04:33 AM
Diana   CARNE LA GRATAR Nu e român care, dacă ...   Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana   MIEL LA TAVĂ dupa Radu • 1 tav...   Jul 2 2010, 12:25 PM
Diana   MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI...   Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana   Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato...   Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa`   Mamaaa, ce bine arata!!!  :indragostit...   Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana   E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz...   Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa`   Diana, tot ce gatesti ma tenteaza!  :lol: :...   Sep 26 2010, 11:38 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 08:42 PM