Feb 24 2006, 01:12 PM
Post
#1
|
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 |
Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura. pupici |
|
|
|
![]() |
Jul 2 2010, 12:25 PM
Post
#2
|
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 |
MIEL LA TAVĂ dupa Radu
• 1 tavă suficient de mare (e păcat să tai mielul Domnului bucăţi) • 1 miel bun (7-8 kg) uşurat de cap şi gât, de măruntaie şi partea de jos a picioarelor • sare, piper • 200 ml untdelemn • 200 g unt • 2 pahare vin alb • 6 — 10 coroniţe de usturoi verde • 1 căpăţână de usturoi vechi Se pisează usturoiul. Mielul nu se spală, se şterge doar cu o ţesătură uscată pe din afară; pe dinăuntru se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet. Se freacă carnea intens cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei. Se aşază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins şi, când sfârâie grăsimea, se potriveşte mielul cu spinarea în sus. Se înteţeşte focul. Se unge cât de des cu grăsime carnea, până prinde crustă şi culoare. Focul se domoleşte, acum coaja s-a format, se toarnă vinul peste carne, ne pregătim de o aşteptare activă de ungători cu ora (pentru că o să tot ungem vreun ceas friptura noastră cu tot ce e prin tavă şi cu câtă apă cere până intră uşor furculiţa). Presarăm usturoiul peste carne şi sos, împodobim mielul pentru ultimul său drum cu coroniţele de usturoi verde şi-l mai lăsăm încă zece minute în cuptor, să se desăvârşească |
|
|
|
ala80 Fripturi, frigarui, carnuri in general Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004 wow ce-i pustiul asta aici? :(
iote ce am eu pe... Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor... Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p... Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo... Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM
mancare gre... Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo Varza a la Cluj
Tot cu varza acra se face, ideal ... Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent... Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro... Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D
... Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est... Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua Roastbeef facut la temperatura redusa (TR)
... Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica Kalua, ce bunatate!!
Multumesc!... Nov 13 2007, 01:09 AM
kalua Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit ... Feb 24 2008, 01:48 PM
Fides Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picant... Feb 9 2010, 04:33 AM
Diana CARNE LA GRATAR
Nu e român care, dacă ... Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI... Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato... Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa` Mamaaa, ce bine arata!!! :indragostit... Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz... Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa` Diana, tot ce gatesti ma tenteaza! :lol:
:... Sep 26 2010, 11:38 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd December 2025 - 01:17 AM |
|
|