IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Locuri de munca in strainatate, Ati pleca din tara ca sa munciti in strainatate?
Diana.
post Jul 2 2010, 03:05 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Daca ar fi sa gasiti un loc de munca in strainatate, ati pleca?
Poate parea o intrebare timpita, insa mi-a spus o cunostinta care a aplicat pentru un job in strainatate, ca oamenii care se dusesera si ei la preinterviu erau foarte putini si mie mi s-a parut ciudata chestia asta, stiind ca in anii trecuti se calcau oamenii in picioare ca sa se poata duce la munca prin strainataturi...
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
laur claudiu
post Jul 2 2010, 03:58 PM
Post #2

Obsedat

Group: Dependent
From: Undeva in tara lui Dante...
Member No.: 8,005

Scumpa mea Diana,sa-ti spun punctul meu de vedere,ca roman stabilit in strainatate si care a cautat un trai mai bun!
Nu sunt caini cu covrigi in coada,de multe ori strainatatea e mai amara decat mortea,trebuie sa muncesti de doua ori sa capeti respectul italianului,spaniolului samd.Si chiar daca te-ai integra de minune,ai capata cetatenia,tot strain ramai iar de multe ori,totusi nu vreau sa generalizez,dar ti se pune stigmatul de roman si esti tratat ca atare!Adevarul e ca multi conationali de ai nostri au facut prostii si inca se mai tin de prostii,ce-i drept au si ei scursurile lor(aici ma refer la straini)dar noi de multe ori ii intrecem,mentalitatea este cum este!
Iti spun si din punctul de vedere al unui agent de turism,am lucrat doi ani,am intrat in contact cu romanii din toata Italia si nu exagerez cand spun asta,apoi Franta,Germania,Austria sau Ungaria!
Sunt foarte multi romani batuti de soarta care muncesc in agricultura,constructii si alte domenii la care strainul nu s-ar cobori,muncesc pe bani foarte putini,noi si moldovenii am fost cei care am stricat piata muncii in Europa,si aici ma refer la salarii,romanul chinuit si mort de foame a lucrat si inca lucreaza pe sume infime!
Cate romance nu suporta mosnegi si babe descreierate,le spala si le sterge de nevoi,suporta jigniri,doar pentru un banut,sa aiba ce manca copii in Romania,sa-i poarte la scoala si sa-i vada cum ajung oameni de bine!Sau pleaca pentru ca au soti alcolisti in Romania,care nu vor sa-si asume o responsabilitate!
De romanii care muncesc in constructii,de multe ori la negru,fara masuri de protectie si care mor,de ei nu se aude nimic,cumparati ziarul romanului din penisula si o sa vedeti,o sa ramaneti fara grai,sute de oameni mor in fiecare an pe santierele din Italia,Spania!
Lumea din Romania atat stie,lucreaza in strainatate,are bani,da,e adevarat,dar ganditi-va ca si persoana respectiva trebuie sa se intretina si sa nu mai spunem de alte cateva suflete din Romania care depind de acesta!
Nu se gaseste asa usor de munca,e drept este,dar daca vii la cineva cunoscut si te ajuta,sau pune o vorba pentru tine altfel e foarte dificil,pana la urma esti strain si partea cea mai proasta...roman!
De ce nu se mai inghesuie romanul,cei care au fost stiu foarte bine ca nu e huzureala din Romania si se munceste dur ,iar pentru joburile cu anumite studii superioare,foarte putini ajung sa aiba acest noroc,in rest tot capsuni,babe si constructii!
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
Diana   Locuri de munca in strainatate   Jul 2 2010, 03:05 PM
laur claudiu   Scumpa mea Diana,sa-ti spun punctul meu de vedere,...   Jul 2 2010, 03:58 PM
Diana   Laur, eu stiu toate astea. Eu am ramas totusi uimi...   Jul 2 2010, 04:09 PM
laur claudiu   Diana sincer,daca as avea un salraiu decent,sa pot...   Jul 2 2010, 04:17 PM
Pink Lemonade   Eu as pleca fara sa ma uit inapoi o secunda. Cu me...   Jul 2 2010, 08:40 PM
Jo-Anna   Ba io am alta parere ... s-au schimbat multe in ro...   Jul 3 2010, 03:59 AM
Corina   Am avut ocazia sa plec...pe bani frumosi...dar nu ...   Jul 3 2010, 09:17 AM
Laryss_A   Eu sunt absolut obsedata de ideea de a pleca, de v...   Jul 3 2010, 01:18 PM
rodica_ciatlaus  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 9th July 2025 - 02:44 AM