![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
PLACHIE DE CRAP
- 1 kg ceapă (şi mai multă) - 200 ml untdelemn - 250 ml vin alb - 500 g roşii coapte - sare, piper - pătrunjel - 2 foi dafin - 1 crap de 2 kg Se curăţă ceapa, se taie peştişori Se toarnă ulei īntr-o tavă īncăpătoare, se pune ceapa pe foc mic, la-nmuiat Crapul, grijit bine, curăţat de solzi şi tăiat bucăţi, se freacă cu sare şi se unge cu ulei, apoi se aşază īn tavă peste stratul gros şi transparent de ceapă Se presară piper cāt vă place Se taie roşiile felii, se pun pe unde e loc īn tavă, şi pe peşte şi pe lāngă el, cu foile de dafin Vinul se toarnă acum, pe lāngă uleiul dat īn undă īn cuptorul domolit nu va sta mai mult de un ceas, să scadă sosul şi să se rumenească uşor carnea şi roşiile Se presară pătrunjel, e moale, e dezmierdat de parfumuri, e acrişor, deci e plachie O variantă de plachie ceva mai īntărită (ardei gras, ciuperci, usturoi) cu mirodenii (cimbru) şi supă de oase se face īn Bucovina, unde sunt mari bucătari cu amintiri de la ospeţe chezaro-crăieşti. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:20 PM |
|