![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci:
INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), insa nu pasta. Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat. Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca. Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor. Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna! Teo jr. a fost convinsa tot timpul ca cepele sunt umplute cu carne (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Placinta dobrogeana a la soacra si junioara lu Teo
(IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC00832.jpg) Ingrediente pentru doua tavi mari: Foi: - 1kg faina - 1 1/2 sau 2 cani apa calda (nu fierbinte!) - un cub drojdie (25g) - 2 linguri unsoare (ulei, untura, margarina...) - 1 lingurita sare Umplutura: - 800 g telemea - 8 oua - 2 lingurite esenta de rom - 1 cana lapte batut (iaurt sau sana) - 300ml " Gazura" de deasupra: - 6 oua - 1 cana lapte (300 ml) Nu am vazut pe nimeni sa faca numai o tava de placinta (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , numai de la doua in sus. Prin urmare nu stiu daca merge sa injumatatiti canditatile. Pe lumea asta insa totul e posibil (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dizolvam drojdia in putina apa calda. Faina o cernem intr-un castron incapator. Facem o gropita in mijloc si adaugam pe rind drojdia dizolvata, apa calda si unsoarea, incorporand faina putin cate putin de pe margine pana intra toata. Va sfatuiesc sa nu puneti de la inceput toata apa, ci folositi doar atata cat inghite faina. Framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini. Coca trebuie sa fie elastica si usor de intins, nu vartoasa. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03309.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03327-1.jpg) Acoperim castronul cu un stergar curat si lasam la odihnit pana pregatim umplutura. Incingem cuptorul pentru ca acestei placinte ii place caldura mare. Telemeaua o sfaramam bine intr-un castronel si o amestecam cu ouale, miroasele si laptele batut. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03310-1.jpg) Pe masa infainata bine intindem cu sucitorul bucati de aluat, pana devin foi subtirele. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03316-1.jpg) Pe fiecare foaie intindem telemea cu ou, insa nu multa, doar cat sa acopere un pic foaia de aluat. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03319-1.jpg) Taiem apoi foaia in doua si formam suluri pe care le asezam in forma de melc in tava unsa cu unsoare. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03321-1.jpg) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03329-1.jpg) Deasupra sulurilor din tava turnam amestecul de oua batute cu lapte (jumatate la o tava, jumatate la cealalta tava) (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/retete%20in%20imagini/DSC03332-1.jpg) Tava apoi intra la cuptor, la foc moderat spre mare, pe raftul de sus, pentru 40 minute sau pana se rumeneste placinta frumos. Se serveste ca atare sau pudrata cu zahar pudra. (IMG:http://i287.photobucket.com/albums/ll150/teocris7/dulce%20si%20bun/DSC00835.jpg) Precizari: coca nu trebuie lasata la crescut. Se odihneste doar pana pregatim umplutura si pana incingem cuptorul (15-20 minute maxim). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:45 AM |
|