IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru aperitive, gustari si antreuri, idei de hors d'oeuvre, entrée, antipasto, meze
Diana.
post Dec 30 2005, 11:33 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE
Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata  :D
Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano.

h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon).

Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor.
E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Jul 7 2010, 09:42 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/08-D-RULOU-PUI-SOMON-02.jpg)


(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/09-D-RULOU-PUI-SOMON-03.jpg)
Rulouri cu somon si rulouri cu sunca
- lipie libaneza sau foi de tortilla din faina. Ai nevoie de cate o lipie libaneza pentru fiecare persoana. Din doua rulouri, un om normal e deja satul
- cate 2 felii de somon afunat subtire pentru fiecare lipie (poti insa sa pui orice alt file de peste afumat si gras)
- cate doua felii de sunca presata de cea mai buna calitate (exclus parizer sau salam!)
- cate un ou fiert pentru fiecare lipie
- frunze de salata
- ardei kapia taiat betisoare subtiri
- ceapa verde (optional, insa e tare bun cu!) sau ceapa rosie taiata fin de tot ca pentru icre. Insa daca nu e, nu e!
- cam 1 lingura de maioneza per lipie/tortilla
- 1 lingurita de mustar pentru fiecare lipie/tortilla
- sare si piper

Pui ouale la fiert. Incalzesti intr-o tigaie non-aderenta foarte putin lipiile/tortilla. Apoi amesteci maioneza cu mustarul si ceapa pui sare si piper dupa gustul tau.
"Minjesti" fiecare lipie cu maioneza cu ceapa, pui pe desaupra frunzele de salata verde proaspata (musai, sa fie crocanta) sa acopere toata lipia/tortilla si somonul sau sunca. Nu exagerati cu somonul, ca iese gretos! Nu puneti si somon si sunca, ci ori una, ori alta! Apoi taiati oul in 4, 6 felii si le puneti una in prelungirea celeilalte, intr-un singur rind. Presarati cu feliute de kapia.
Apoi infasurati cat de strans puteti, paralel cu oul, ca sa nu vi se adune tot la mijloc, ci sa fie peste tot. Cind vrei sa maninci, tai ruloul pe diagonala indoua bucati. Pentru cine vrea, se poate pune pe deasupra iara extra maioneza cu mustar, insa zau ca nu cazul.

Varianta fara carne:
- inlocuiti pestele/sunca cu ciuperci fripte sau prajite sau/si cu ardei kapia copti, curatati de pielite si bine scursi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Retete pentru aperitive, gustari si antreuri   Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo   Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom...   Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt   Jan 2 2008, 06:23 PM
kalua  
Oua umplute cu pateu de ficat Se fac ca ou...   Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg   oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ...   Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny   Tarta cu legume Aluat cam 350 de grame de faina (...   Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores   Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c...   Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7   Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween  
Pateuri cu ciuperci -aluat frantuzesc -1 ou -susa...   Nov 14 2008, 10:29 AM
Cleo   hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii n...   Dec 23 2008, 12:35 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 5th August 2025 - 02:04 AM