IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Ce rasa de catel sa imi aleg?
WhiteWitch
post Mar 6 2007, 04:28 PM
Post #1

Contaminat
*

Group: Membru
From: Romania
Member No.: 1,295

V-as sfatui sa va informati foarte bine inainte de a alege o rasa anume.Felul in care arata un catelus poate sa nu aiba mare legatura cu temperamentul si personalitatea sa.Daca vreti un caine de calitate,asta insemnand o genetica buna-atat in ce priveste aspectul fizic,cat si cel al temperamentului si ca aveti un caine sanatos (si nu care sa va moara de parvoviroza sau mai stiu eu ce in doua saptamani),va sfatuiesc sa evitati pet shopurile,amatorii,ca sa nu mai vorbim de locatii gen Carrefour si sa alegeti un crescator serios.Dati putin mai mult(de cele mai multe ori diferentele de bani nu sunt mari),dar un caine il cumperi pentru multi ani si eu cred ca mai bine dati la inceput putin mai mult si evitati niste tragedii,sau dezamagirea de a nu fi fost ce v-ati dorit.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Diana.
post Aug 26 2010, 08:00 PM
Post #2

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Samoyedul necesita o ingrijirea foarte speciala, Pink. Blana deasa il face incompatibil cu caldurile si are nevoie de periaj foarte des. In afara de periaj, trebuie sa ii faci si trimajul, pentru ca are doua rinduri de blana.
In plus, chiar o femela poate ajunge la 25 de kilograme sau chiar mai bine. Avind acum in casa un catel de 32 de kilograme, nu iti recomand un Samoyed pentru apartament.
Nu iti recomand sa iti alegi catelul dupa aspect, ci dupa temperament, necesitatile pe care le are, timpul tau liber, banii pe care ii poti aloca (mincarea Arei costa in jur de 1.200 lei pe luna fara a socoti si suplimentele de calciu, vitaminele samd) si boxerul nu e atit de pretentios ca Samoyedul.
Trebuie sa stii la ce te inhami - si sa fii foarte constienta ca un catel nu e o jucarie. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Preturile variaza in functie de parinti, crescatori, gene, de la 200-300 euro in sus.
Eu iti recomand sa iti iei catelul de la un crescator care sa si te poata indruma in privinta ingrijirii - nu e lucru usor, repet.
Insa, in final, decizia iti apartine.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 18th June 2025 - 09:24 AM