![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 28 Joined: 5-March 07 From: Romania Member No.: 1,295 ![]() |
V-as sfatui sa va informati foarte bine inainte de a alege o rasa anume.Felul in care arata un catelus poate sa nu aiba mare legatura cu temperamentul si personalitatea sa.Daca vreti un caine de calitate,asta insemnand o genetica buna-atat in ce priveste aspectul fizic,cat si cel al temperamentului si ca aveti un caine sanatos (si nu care sa va moara de parvoviroza sau mai stiu eu ce in doua saptamani),va sfatuiesc sa evitati pet shopurile,amatorii,ca sa nu mai vorbim de locatii gen Carrefour si sa alegeti un crescator serios.Dati putin mai mult(de cele mai multe ori diferentele de bani nu sunt mari),dar un caine il cumperi pentru multi ani si eu cred ca mai bine dati la inceput putin mai mult si evitati niste tragedii,sau dezamagirea de a nu fi fost ce v-ati dorit.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
La toate aceste aspecte ma gandesc si eu, Diana. Stiu cum e sa ai un catel in casa. Daca vrei sa pleci undeva trebuie sa-l iei cu tine, ori sa-l lasi cu/la cineva in care ai incredere, si care stii ca va avea corect grija de el, si il va ingriji asa cum tu o faci. Nu am avut o rasa pretentioasa, dar tot se murdarea pe blanita, iar pe alb se vedea foarte bine, si cand vii de afara, trebuie sa-l speli pe labute, nu mai spun cand ploua afara, si se murdareste, ori se uda. Pentru cei care au covoare pe jos, e o adevarata distractie, sa cureti parul pe care il lasa. In plus cand e mic, plange daca il lasi singur in casa, toata ziua, pana ajungi. Iar vara cand vrea sa se racoreasca, si esti undeva in padure, sau este apa in apropiere se baga, chiar daca contine si noroi. Al meu era foarte jucaus, si mereu ne jucam cu el, dar daca tu nu ai chef, si va vrea joaca, se va juca singur, dar va avea un comportament apoi ciudat fata de tine, sau invers, daca tu vrei sa te joci cu el si el nu vrea, iar nu e bine, caci nu il vei gasi atractiv si il vei neglija, ceea ce va naste din nou un comportament de la el. Mancarea iar, vaccinuri, substante antipurici( chiar daca vei avea grija pe unde il plimbi, si vei avea grija cu ce catei se joaca, sau se cunoaste, tot prinde), capuse (al meu a scapat), sampon pentru catei, perie, zgarda, lesa, lenjerie personala(prosop pentru sters dupa baie, patura de invelit), hainute in functie de catel, jucarii. In plus la astea atentia si dedicatia ta, ca stapan. Inca ceva, dresajul, daca e facut corect, nu ai probleme cu el, doar daca ai un catel incapatanat sau devine apoi. Despre mancare, am sa mai spun ceva, sunt unii catei (chiar si pisici) mofturosi, care nu mananca orice tip de mancare, poate ai bani doar de un anumit fel, si nu poate manca ce vrei sa-i cumperi. Eu am avut probleme cu al meu, cand i-am cumparat carne la conserva, a mancat cateva dati, apoi s-a stricat la burta, si nu a mai mancat. Unde mai pui ca racesc, ori se imbolnavesc, uneori grav, necesitand interventii chirurgicale. Oricum vei ajunge sa te atasezi foarte mult de el. Iar cand va muri, va muri si o parte din tine.
Acum vestile bune: Iti va da pofta de viata, te vei dista cu el, vei putea sa te plimbi cu el, alerga daca vrei cu el, te va face sa razi cand vei fi trist/a. Cu un caine nu te simti singur/a niciodata, mai ales daca te iubeste. Sunt caini care nu au parasit stapanul nici dupa moartea acestuia asezandu-se pe mormantul sau. Cine are un caine, are un adevarat prieten aproape. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th June 2025 - 12:57 PM |
|