IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Romani in Italia, Despre viata in Italia
Diana.
post Aug 9 2010, 03:47 PM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Pentru cine e prin Italia... Poate ne povestiti si noua cum e viata acolo. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
laur claudiu
post Sep 12 2010, 07:07 PM
Post #2

Obsedat

Group: Dependent
From: Undeva in tara lui Dante...
Member No.: 8,005

Prima data cand am poposit pe taram italian a fost acum opt ani,pentru un revelion la Venezia cu familia,care deja muncea de alti doi ani!Cum imi place sa fiu,un pic,perfectionist,invatai limba italiana din timp,eu care eram numai cu spaniola in cap,cu atestat si zeci de carti trecui pe italiana!
Ptr.Padova,orasul in care locuiesc si acum,de la inceput am avut un sentiment de deja vu,sa ma explic>strazile mi se pareau cunoscute si mereu aveam impresia ca anumite persoane parca le mai vazusem,parca eram de o viata acolo si uite asa in vacante,apoi munca,cunosc si cu ochii inchisi padova,care e un oras ca si Clujul,deci e ceva!
Apoi am inceput munca pentru o renumita firma de transporturi internationale de persoane si marfuri ca si agent de turism,Cu acesta ocazie am vazut majoritatea oraselor italiene,mi-a scapat ceva de prin Sicilia si zona Torino-Cuneo!Ador Sardegna,Calabria,Toata regiunea Veneto,Lazio,Abruzzo,plus ca mereu eram pe drumuri,detasari!
Cu ocazia asta vazui si Franta si Germania,am locuit pentru trei luni in partea setentrionala a Frantei>Strasbourg,Paris,Rennes>apoi Austria si Ungaria!
M-am adaptat usor obiceiurilor culturale,gastronomiei,am ft.multi prieteni italieni dar si albanezi,nigerieni,unguri!
Acum muncesc pentru o multinationala si vad ca merge treaba bine!Mi-as dori ca in cativa ani sa-mi iau si cetatenia italiana!Mi-e dor de Romania,am copilarit si apoi facultatea din Iasi,amintiri frumoase,colegii!
Sunt multe de spus,poate pare usor la prima vedere dar este extrem de dificil,ca si strain,numai zic de sintagma de roman,dar daca esti educat,muncesti,stai in banca ta chiar te poti remarca si fi respectat!

This post has been edited by laur claudiu: Sep 12 2010, 07:07 PM
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16th June 2025 - 11:21 PM