![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/Dolmadakia-Yalantzi.jpg)
Dolmadakia Yalantzi - Sarmalute cipriote de influenta libaneza - 500 gr foi de vita - 2 cesti orez - 500 grame carne vitel - 2 cepe medii - 1 ceasca seminte de pin - 1/2 ceasca stafide - 3 legaturi de marar - 2 legaturi de patrunjel - 2 linguri pasta de tomate - sare - piper - ulei de masline - 1 lamiie - 2 ou Se taie ceapa mititel si se prajeste in ulei de masline inabusint. Se adauga verdeturile tocate marunt si orezul, stafidele si semintele de pin. Se mai lasa putin pe foc sa se intepatrunda aromele. Cind s-a racorit compozitia se adauga carnea tocata, potriveste de sare si piper, se adauga pasta de rosii si se sparge un ou. Se amesteca totul cu miinile pina compozitia nu se mai lipeste de degete. Se ruleaza sarmalele in mod obisnuit. Se pune un rind de frunze intr-o oala incapatoare si apoi se aseaza sarmalutele. Se stoarce o lamiie si se bate cu un ou. Se toarna sosul obtinut astfel peste sarmalute; se acopera sarmalele cu o farfurie de piatra (de alea ieftine) pusa invers si se mai pune apa cit sa fie sarmalutele bine acoperite. Se fierb cam 2 ore la foc mititel. Se pot face si fara carne, fiind o delicioasa mincare de post. Se maninca cu iaurt, presarate cu oregani, insotite de lamiie. Pofta buna! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 07:35 AM |
|