![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Tarta frantuzeasca cu lamaie
250 g faina 125 g unt rece 1 ou 1 priza de sare 50 g zahar umplutura: 3 lamai netratate chimic 3 oua 80 g zahar 125 g smantana groasa (crème double) Faina se pune intr-un castron. Se adauga oul, sarea, zaharul si untul taiat cuburele. Se amesteca bine cu spiralele de la mixerul de mana. Se face un bulgare din aluat, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider macar 30 minute. Una dintre lamai se spala cu apa fierbinte, se sterge si i se rade coaja. Toate lamaile se storc. Ouale se bat bine, se adauga zaharul si iar se mai bat pana s-a dizolvat zaharul. Se pune zeama si coaja de lamaie si smantana. Se unge cu grasime (unt sau ulei) forma de tarta. Se ia aluatul din frigider si se intinde cu sucitorul, apoi se pune in forma. Se inteapa cu o furculita si se da la pecopt in cuptorul preincalzit (200°C) 15 minute. Se scoate, se pune umplutura si se da 20 minute la 180 °C in cuptor. Se scoate calda din forma, se lasa sa se raceasca pe ceva astfel incat sa vina aer si de jos. Se pate cerne cu zahar pudra. Se pate manca si calduta cu inghetata de vanilie alaturi. Aluatul se poate face cu o zi inainte (se lasa in frigider). |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:53 AM |
|