IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Biscuiti, saratele, si alte retete cu aluat
Diana.
post Nov 6 2010, 08:57 PM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Saratele dupa Sanda Marin
150 g unt
150 g faina
150 g cartofi fierti
un praf sare
un ou pentru uns
o lingirita de mac sau susan

Se face un aluat din unt, faina, cartofii fierti si pasati bine si un praf de sare.
Se framinta ca sa iasa un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm.
Se taie in fisii de 1,5 cm latime si cam 12 cm lungime.Se ung cu ou si se presara pe deasupra, dupa gust, cu chimen, mac, susan sau sare mare de bucatarie. Se coc la foc potrivit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Diana.
post Nov 6 2010, 10:15 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Saratele cu parmezan (cascaval)
150 g faina
125 g unt
125 g parmezan sau cascaval ras
1 galbenus
1/2 ceasca de smintina
un praf de sare



Se face un aluat din faina, unt netopit, parmezan/cascaval, galbenusul de ou si smintina si sarea. Se amesteca toate fara sa se framinte prea mult.
Se lasa citeva ore aluatul de saratele sa se odihneasca.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivit se subtire si se taieronduri de 10-12 cm diametru. Se ung cu ou si se presara cu cascaval sau parmezan si apoi se taie fiecare rond in 4, in asa fel incit sa iasa in forma de evantai. Se pun in tava si se coc la foc iute. S emaninca clade sau reci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 05:10 PM