![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Saratele dupa Sanda Marin
150 g unt 150 g faina 150 g cartofi fierti un praf sare un ou pentru uns o lingirita de mac sau susan Se face un aluat din unt, faina, cartofii fierti si pasati bine si un praf de sare. Se framinta ca sa iasa un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm. Se taie in fisii de 1,5 cm latime si cam 12 cm lungime.Se ung cu ou si se presara pe deasupra, dupa gust, cu chimen, mac, susan sau sare mare de bucatarie. Se coc la foc potrivit. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Saratele cu parmezan (cascaval)
150 g faina 125 g unt 125 g parmezan sau cascaval ras 1 galbenus 1/2 ceasca de smintina un praf de sare Se face un aluat din faina, unt netopit, parmezan/cascaval, galbenusul de ou si smintina si sarea. Se amesteca toate fara sa se framinte prea mult. Se lasa citeva ore aluatul de saratele sa se odihneasca. Se intinde aluatul intr-o foaie potrivit se subtire si se taieronduri de 10-12 cm diametru. Se ung cu ou si se presara cu cascaval sau parmezan si apoi se taie fiecare rond in 4, in asa fel incit sa iasa in forma de evantai. Se pun in tava si se coc la foc iute. S emaninca clade sau reci. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 05:10 PM |
|