![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci:
INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), insa nu pasta. Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat. Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca. Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor. Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna! Teo jr. a fost convinsa tot timpul ca cepele sunt umplute cu carne (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Guguluf cu mac si lamaie
![]() Ingrediente: - 2 lamai - 250g margarina pentru prajituri - 150g zahar - 4 oua - 400g faina - 1 plic praf de copt - 100 ml frisca lichida - 2 linguri lichior de portocale (a mers foarte bine si cu trei linguri de tuica de pruna ca lichior n-am avut) - 250g zahar pudra - 100g mac Se unge o tava de guguluf (1.5l), iar cuptorul se incinge. Spalam lamaile cu apa fierbinte, le razuim coaja si le stoarcem sucul. Margarina, zaharul si ouale se pun intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Incorporam si faina, praful de copt si frisca lichida. Compozitia obtinuta se imparte in doua. Intr-una din jumatati punem coaja lamailor si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate punem lichiorul (tuica) si macul. ![]() ![]() In forma unsa turnam mai intai compozitia cu mac, apoi cea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita. ![]() ![]() Se coace aproximativ 50 minute, sau pana prinde o culoare frumoasa la suprafata si trece de testul cu scobitoarea. ![]() Zaharul pudra se amesteca cu restul de suc de lamaie si se toarna peste prajitura racita, apoi se lasa sa se usuce. ![]() ![]() Pont: Amesteca zaharul pudra si sucul de lamaie cu ceva timp inainte de a orna guguluful, astfel va avea timp sa se intareasca un pic si nu va mai curge asa tare jos de pe prajitura. Se pastreaza proaspat in frigider, invelit in folie alimentara. This post has been edited by Teocris: Nov 9 2010, 09:00 AM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 06:37 AM |
|