IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete in imagini
Teocris
post Apr 5 2009, 11:32 AM
Post #1


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci:

INGREDIENTE: 6 cepe mai grasune, 250 g ciuperci din conserva, o mana de miez de nuca, ulei (vreo 4-5 linguri), o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion, sare si piper macinat, un cub concentrat de legume


Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac.
Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ), insa nu pasta.
Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat.
Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca.
Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor.
Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde. Pofta buna!

Teo jr. a fost convinsa tot timpul ca cepele sunt umplute cu carne (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Teocris
post Nov 9 2010, 08:59 AM
Post #2


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 6,891
Joined: 9-November 07
From: Sibiu
Member No.: 2,591



Guguluf cu mac si lamaie



Ingrediente:
- 2 lamai
- 250g margarina pentru prajituri
- 150g zahar
- 4 oua
- 400g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri lichior de portocale (a mers foarte bine si cu trei linguri de tuica de pruna ca lichior n-am avut)
- 250g zahar pudra
- 100g mac

Se unge o tava de guguluf (1.5l), iar cuptorul se incinge.
Spalam lamaile cu apa fierbinte, le razuim coaja si le stoarcem sucul.
Margarina, zaharul si ouale se pun intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Incorporam si faina, praful de copt si frisca lichida. Compozitia obtinuta se imparte in doua. Intr-una din jumatati punem coaja lamailor si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate punem lichiorul (tuica) si macul.


In forma unsa turnam mai intai compozitia cu mac, apoi cea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita.


Se coace aproximativ 50 minute, sau pana prinde o culoare frumoasa la suprafata si trece de testul cu scobitoarea.

Zaharul pudra se amesteca cu restul de suc de lamaie si se toarna peste prajitura racita, apoi se lasa sa se usuce.



Pont: Amesteca zaharul pudra si sucul de lamaie cu ceva timp inainte de a orna guguluful, astfel va avea timp sa se intareasca un pic si nu va mai curge asa tare jos de pe prajitura.
Se pastreaza proaspat in frigider, invelit in folie alimentara.

This post has been edited by Teocris: Nov 9 2010, 09:00 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Teocris   Retete in imagini   Apr 5 2009, 11:32 AM
Teocris   Pachetele cu legume Apr 8 2009, 11:01 AM
Teocris   Placinta dobrogeana a la soacra si junioara...   Jul 7 2010, 09:50 AM
Teocris   Gogosi delicioase si pufoase de post <a...   Nov 3 2010, 03:38 PM
Diana   Aoileuuuuuuuuuuu! Ce ai putut sa imi faci...   Nov 3 2010, 05:22 PM
Teocris   Asa sa faci :322: Astept verdictul :)   Nov 8 2010, 10:08 PM
Diana   Sint convinsa ca o sa iasa dementiale. :)   Nov 8 2010, 10:35 PM
Teocris   Guguluf cu mac si lamaie <a href=...   Nov 9 2010, 08:59 AM
Diana   In seara asta fac gogosile, Teo. :)   Nov 25 2010, 10:49 PM
Teocris   Flan de ton cu lamaie <div class=...   Dec 10 2010, 12:38 PM
Diana   OAAAAAU! Jos palaria in fata ta, Teo! :Ti...   Dec 10 2010, 01:25 PM
Teocris   Multumesc Diana :kiss: Draguta ca intotdeauna :...   Dec 10 2010, 01:35 PM
Diana   Imi dai voie sa o pun pe site, cu o poza dintre al...   Dec 10 2010, 01:57 PM
Teocris   Bineinteles ca te las. Nici nu trebuie sa ma mai i...   Dec 14 2010, 09:16 AM
Diana   Am pus-o sus. Dec 15 2010, 06:10 PM
Teocris   O mica obiectie :P Nu e tarta, e flan :)   Dec 18 2010, 08:16 PM
Diana   Tarta si flanul sint cam acelasi lucru. Indifernet...   Dec 18 2010, 08:53 PM
Teocris   Da, dar suna mai flan, asa :lol: Astept impresii...   Dec 20 2010, 05:00 PM
Diana   N-am mai facut. Am descoperit ca nu mai aveam ton ...   Dec 21 2010, 02:32 AM
Teocris   Eu am folosit ceva conserve de la Kaufland, pana i...   Dec 22 2010, 11:28 AM
Diana   Bravo, dom`le! Si saru` mina de pont...   Dec 22 2010, 03:32 PM


Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 06:37 AM